Bøger / faglitteratur / øvelser

Sund graviditet : 9 måneder før, 9 måneder efter


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2018

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 11. sep. 2018

Gravide kvinder og nybagte mødre, der ønsker at træne og holde sig i form, finder i denne bog både træningsprogrammer, gode råd om kost og motion samt grundig baggrundsviden om krop og træning. Alle, der arbejder professionelt med gravide, kan med fordel læse med.

Bogen er opdelt i to hoveddele: Træning under graviditet og træning i de første ni måneder efter fødsel. Mellem de to dele fortæller forfatteren om sine egne tre fødsler. Under hver hoveddel er der kapitler om træning af mave og bækkenbund, udstrækningsøvelser, styrkeøvelser, konditionstræning og kostanbefalinger. Bogen har også træningsprogrammer og kostprogrammer, samt afsnit om søvn og daglig motion. De forskellige øvelser er illustreret med farvefotos ligesom teksten flere steder suppleres af anatomiske tegninger. Bagerst litteraturliste. Forord ved professor Bente Klarlund Pedersen.

Grundig og velfunderet formidling af viden om træning under og efter graviditet suppleret med den personlige historie.

Forfatterens egen 9 måneder før - 9 måneder efterFitness for gravideFit efter fødsel indeholder meget af det samme stof, men seneste udgave er fra 2007. Siden er kommet en del nyere bøger om emnet fx Fitness for gravide og Fit efter fødsel, der tilsammen træningsmæssigt dækker det samme stof. Til sammenligning har denne bog mere vægt på teksten og kommer også ind på andre emner som fx søvn og kostForfatterens egen 9 måneder før - 9 måneder efter indeholder meget af det samme stof, men seneste udgave er fra 2007. Siden er kommet en del nyere bøger om emnet fx og Fit efter fødsel, der tilsammen træningsmæssigt dækker det samme stof. Til sammenligning har denne bog mere vægt på teksten og kommer også ind på andre emner som fx søvn og kostForfatterens egen 9 måneder før - 9 måneder efter indeholder meget af det samme stof, men seneste udgave er fra 2007. Siden er kommet en del nyere bøger om emnet fx Fitness for gravide og , der tilsammen træningsmæssigt dækker det samme stof. Til sammenligning har denne bog mere vægt på teksten og kommer også ind på andre emner som fx søvn og kost.