Bøger / faglitteratur / øvelser

Sund krop, stærkt sind : senior-yoga


Beskrivelse


Yoga- og åndedrætsøvelser du kan lave hjemme på stuegulvet. Øvelserne er særligt rettet mod dig på 50+, men alle kan være med.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. dec. 2014

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 11. dec. 2014

Bog om yoga skrevet specielt til personer over 50 år, men også yngre må gerne se med. Bogen vil desuden kunne bruges af instruktører og undervisere inden for yoga.

Iben Bertelsen har undervist i yoga i mange år for alle aldersklasser. Hendes erfaring er, at mange holder op, når de bliver ældre, og derfor har hun tilrettelagt en del af sin undervisning, så den specielt er rettet mod seniorer, både nybegyndere og mere erfarne. Efter en kort introduktion til yoga med fokus på betydningen af korrekt vejrtrækning, spænding, afspænding og forholdet mellem udstrækning og smerte, følger en gennemgang af en lang række øvelser. Hver øvelse beskrives grundigt med fotos, faktaboks, som fortæller hvilken del af kroppen øvelsen virker i, formålet med øvelsen, hvad øvelsen er godt for, fx spændinger i skuldre, urolige ben og balancen, og hvad man skal være særlig opmærksom på.

For målgruppen en rigtig god og instruktiv bog, for forfatteren formidler godt, at det aldrig er for sent at starte, og selv en overkommelig indsats vil give resultater. Da yoga er en blid form for motion, vil øvelserne også være velegnede for personer med småskader, små skavanker eller lettere handicaps.

Der findes ingen andre tilsvarende bøger om yoga specielt rettet mod seniorer, men om yoga for begyndere er der mange bøger, fx BegynderyogabogenPolitikens bog om yoga og Politikens bog om yogaDer findes ingen andre tilsvarende bøger om yoga specielt rettet mod seniorer, men om yoga for begyndere er der mange bøger, fx Begynderyogabogen og .