Bøger / faglitteratur / opskrifter

Sund mad - let at lave


Beskrivelse


Madopskrifter på retter der indeholder godt med frugt, grønt, fisk og grove kornsorter. Samt gode råd til, hvordan man kan integrere de gode fødevarer i madlavningen af nye og udenlandske retter, samt i klassiske danske retter.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. maj 2014

af

af

Lone Krøgh

d. 6. maj 2014

En dejlig og meget anvendelig basiskogebog, hvor sund og varieret hverdagskost er i højsædet. For så vidt ikke meget nyt for vante køkkenskrivere, men for dem, der ikke er så erfarne i et køkken, er der meget viden og gode opskrifter at hente.

Denne tredje udgave er uændret i forhold til forhold til første udgave fra 2010 med undtagelse af omslag og indledningen, som tager udgangspunkt i de nye kostråd fra 2013. Indledningen er på samme sidetal som i første udgave, så i resten af bogen er såvel sidetal som opskrifter identiske. Der er afsnit om morgenmad, frokost, middag, nødretter, snacks og desserter. Ingredienserne er velkendte, fremgangsmåden til at forstå og bogen velillustreret. Register. Alt i alt en fin og overskuelige grundkogebog fra det sunde køkken.

Storesøsteren til Sund mad let at lave er God mad let at lave, seneste udgave 2011, og forfatterne til begge bøger er de samme, ligesom layoutet ligner hinanden. God mad let at lave indeholder flere opskrifter i almindelighed og flere opskrifter på knap så sunde retter i særdeleshed.

Fin og anvendelig grundkogebog fra det sunde hverdagskøkken. Den kan bruges af de fleste, også af store børn og af unge, der lige er flyttet hjemmefra. Marginale ændringer i forhold til første udgave, så hvis dit bibliotek i forvejen har den eller anden udgave, er der ingen grund til udskiftning.


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2009

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 22. okt. 2009

En god kogebog til både nybegyndere og til de mere erfarne, der gerne vil lave sund og nem mad. Bogen kan både bruges i private husholdninger samt til undervisningsbrug.

Rigtig mange vil kende kogebogen: God mad, let at lave, der efterhånden er kommet i mange forskellige udgaver. Denne kogebog er lavet ud fra samme koncept af de samme forfattere; den har blot fokus rettet mod den sundere mad. Indholdsfortegnelsen er delt op i: Værd at vide om sund mad, Sund morgenmad, Sunde frokostretter, Sunde middagsretter, Sunde nødretter, Sunde snacks og desserter samt et udførligt register. Denne bogs madfilosofi er, at - citat: "... vi bliver mindst lige så fede og syge af alt det, vi ikke spiser, som af det, vi spiser". Derfor har forfatterne valgt at fokusere på, hvordan man kan spise god og sund mad med flere grove grøntsager og frugter samt flere fisk og grove kornsorter i hverdagen. Der er både kendte og klassiske opskrifter som hakkebøffer, gullasch og lasagne, fiskeretter der er nemme at gå til samt nyere retter som wokretter. Den første del af bogen er en god og grundig indføring i kostråd, vitaminer, basislager, bakterier og redskaber. Resten af bogen er fuld af lækre og sunde opskrifter med flotte farvefotos, faktaoplysninger og tips.

Lægger sig op ad God mad, let at lave af samme forfattere.

En rigtig god grundkogebog om sund mad, der kan blive den kogebog, man tager frem som hjælp til den daglige madlavning på linje med God mad, let at lave.


Undervisere.dk

Årg. 4, jun. (2010)

af

af

Winnie From Thesbøl

Årg. 4, jun. (2010)