Bøger / faglitteratur

Sund mave - klart sind : hvordan forbindelsen mellem vores tarme og tanker påvirker vores følelser og sundhed


Beskrivelse


Om samspillet mellem vores hjerne og vores tarme. Den nyeste forskning på området kombineret med en række cases og praktiske informationer til, hvordan vi ved at spise rigtigt og ændre livsstil, kan rette op på mange ubalancer mellem krop og sind og derved opnå større velvære og bedre helbred.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. maj 2017

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 29. maj 2017

Grundig indføring i samspillet mellem vores hjerne og vores tarme. Til alle med interesse for tarmsystemet og sundhed generelt.

Den anerkendte og respekterede amerikanske forsker Emeran Mayer præsenterer i denne bog sin forskning om samspillet mellem hjerne og tarmsystem. Der findes milliarder af mikroorganismer i vores tarmsystem som udveksler information med vores hjerne og har afgørende betydning for vores følelser, sindstilstand, smertetærskel og udvikling af stress, angst og depression. I bogen får vi den nyeste forskning på området kombineret med en række cases og praktiske informationer til, hvordan vi ved at spise rigtigt og ændre livsstil, kan rette op på mange ubalancer mellem krop og sind og derved opnå større velvære og bedre helbred.

Bogen fremstår grundig og troværdig. Den er velskrevet og kan læses af alle, men kræver dog en vis interesse for tarmenes mikroorganismer, da den går mere i dybden end mange af de seneste bøger, der er kommet om vores tarmsystem. Indeholder en del tekst og kun en smule grafik. Med udførlig kildeliste og stikordsregister.

Klassikeren Tarme med charmeTarme i topform, der startede hele trenden med bøger om tarme, går også går meget i dybden med bakterier og mikroorganismer, mens en mere overskuelig bog om vores tarmsystem er bl.a. Tarme i topform (2016), der handler om hvordan man gennem kosten kan styrke tarmens gode bakterier og øge det generelle sundhedsniveauKlassikeren Tarme med charme, der startede hele trenden med bøger om tarme, går også går meget i dybden med bakterier og mikroorganismer, mens en mere overskuelig bog om vores tarmsystem er bl.a. (2016), der handler om hvordan man gennem kosten kan styrke tarmens gode bakterier og øge det generelle sundhedsniveau.


Nyt aspekt

Årg. 49, nr. 4 (2017)

af

af

Birthe Straarup

Årg. 49, nr. 4 (2017)