Bøger / faglitteratur / opskrifter

Sund mave : low FODMAP diet


Beskrivelse


Indledes med en teoretisk del om low FODMAP-diæten, hvori der er skemaer, som indeholder forskellige typer madvarer og deres placering i fht. FODMAP. Derefter en opskriftsdel med over 100 opskrifter, som dækker alle dagens måltider.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2015

af

af

Stine Grabas

d. 19. okt. 2015

Bogen er en indføring til en diæt uden FODMAPs, dvs. en bestemt gruppe kulhydrater. For alle, som lider af irritabel tarm (IBS) eller for andre, der vil omlægge kosten og leve sundere.

Bogens forfattere er kliniske diætister, som er certificerede til at vejlede i low FODMAP diæt. FODMAP er en engelsk betegnelse for en række ufordøjelige kulhydrater. Det betyder, at kulhydraterne ikke bliver fordøjet i den øverste del af tarmen og derfor bliver gæret i den nederste af tarmen. Med denne diæt undgår man en række kulhydrater og dermed også tarmirritationer. Bogen indledes med et teoretisk kapitel om diæten, hvori der er skemaer, som indeholder forskellige typer madvarer og deres placering i fht. FODMAP. De resterende 2/3 af bogen er opskrifter, som dækker alle dagens måltider. Desuden er der opskriftregister, indeks og litteraturliste.

Bogen fremstår aldeles grundig og professionel i sit udtryk. Som læser føler man sig godt informeret og opskrifterne er meget varierede og lette at gå til. De medfølgende billeder gør opskrifterne indbydende, så bogen er en ren fryd for øjet.

Der er udkommet 3 bøger af samme forfattere om FODMAP Low fodmap diet 1Low FODMAP diet 2Low FODMAP diet 3Glad mave med Low FODMAP, Low FODMAP diet 2 og Low FODMAP diet 3. Bøgerne er så populære, at jeg ikke ved selvsyn har kunne sammenligne indholdet. I øvrigt er Glad mave med Low FODMAP i skrivende stund også på vejDer er udkommet 3 bøger af samme forfattere om FODMAP Low fodmap diet 1, og Low FODMAP diet 3. Bøgerne er så populære, at jeg ikke ved selvsyn har kunne sammenligne indholdet. I øvrigt er Glad mave med Low FODMAP i skrivende stund også på vejDer er udkommet 3 bøger af samme forfattere om FODMAP Low fodmap diet 1, Low FODMAP diet 2 og . Bøgerne er så populære, at jeg ikke ved selvsyn har kunne sammenligne indholdet. I øvrigt er Glad mave med Low FODMAP i skrivende stund også på vejDer er udkommet 3 bøger af samme forfattere om FODMAP Low fodmap diet 1, Low FODMAP diet 2 og Low FODMAP diet 3. Bøgerne er så populære, at jeg ikke ved selvsyn har kunne sammenligne indholdet. I øvrigt er i skrivende stund også på vej.