Bøger / faglitteratur / opskrifter

Sund med dine gode bakterier : en introduktion til probiotisk livsstil


Beskrivelse


Om bakteriernes indflydelse på helbred og sundhed. Der gives gode råd til, hvordan man kan ændre på bakteriesammensætningen i kosten, så man giver de gode bakterier bedre vilkår og bekæmper de skadelige bakterier. Med opskrifter på fremstilling af fermenterede fødevarer indeholdende gode bakterier.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. juni 2016

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 14. juni 2016

Læsere med interesse for bakteriernes indflydelse på helbred og sundhed får her en grundig orientering om emnet.

De to forfattere er læger og bosat i Frankrig. De har i flere år engageret sig i arbejdet med fermenteret kost og probiotika. Bogen indledes med en generel redegørelse for bakteriernes betydning. Herefter følger kapitler om kost og sundhed, samt en test, der giver den enkelte læser mulighed for at teste sin aktuelle sundhedsstatus. Der gives tips til, hvordan man kan ændre på bakteriesammensætningen, så man giver de gode bakterier bedre vilkår og bekæmper de skadelige bakterier. Det sjette kapitel indeholder opskrifter på fremstilling af fermenterede fødevarer indeholdende gode bakterier. Der sættes fokus på motion, samt øvrige faktorer, der påvirker bakteriebalancen. Bogen rundes af med afsnit om hvilke lidelser, der oftest påvirkes af bakterier, samt et overblik over den videnskab, der ligger til grund for bogen.

Velformidlet og grundig bog om kroppens bakteriebalance.

For et par år siden kom Der er flere bakterier i et gram lort, end der er mennesker i hele verdenDe gode, de onde og de grusomme bakterier, som også giver en grundig gennemgang af emnet. En bog som De gode, de onde og de grusomme bakterier formidler også emnet fint, men ingen af de nævnte kommer på samme måde som denne bog omkring hvilken kost, der påvirker bakteriebalancen, samt hvad man selv kan gøre for at ændre bakteriebalancenFor et par år siden kom Der er flere bakterier i et gram lort, end der er mennesker i hele verden, som også giver en grundig gennemgang af emnet. En bog som formidler også emnet fint, men ingen af de nævnte kommer på samme måde som denne bog omkring hvilken kost, der påvirker bakteriebalancen, samt hvad man selv kan gøre for at ændre bakteriebalancen.