Bøger / faglitteratur / vejledninger

Sund økonomi - sådan : fra underskud til overskudsmenneske


Beskrivelse


Blanding af konkret information om økonomi og hverdagsjura, baseret på økonomiske lærebøger, love og regler, videnskabelige undersøgelser, udvalgte citater, tests og refleksionsøvelser, samt forskellige cases.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2009

af

af

Søren Brunbech

d. 8. okt. 2009

Den nuværende økonomiske krise vil nok tilskynde mange til at søge at få bedre styr på privatøkonomien, og her er der god hjælp at hente i Lisbeth Nebelongs alment tilgængelige fremstilling.

Lisbeth Nebelong har skrevet adskillige bøger om privatøkonomi og optræder også i pengeprogrammer i radio og tv og som foredragsholder. Overordnet handler bogen om hvordan man får bedre overblik over, og kontrol med, sin økonomi, og om hvordan man bliver bevidst om, hvad man vil bruge pengene og livet på. Den er skrevet i et lettilgængeligt sprog og med mange cases og øvelser på vejen mod den sunde økonomi. En stor midterdel gennemgår de vigtige temaer i hverdagsøkonomien fra A-kasse, arv og bank, til pension, skat og ægteskab. Trods stikordsregistret kan det være lidt svært at orientere sig i den omfangsrige tekst, men man kan også blive klogere af at pluklæse i de mange gode råd og anvisninger.

Der er nødvendigvis nogle overlapninger fra Nebelongs mange tidligere bøger om privatøkonomi, bl.a. Råd til at leve, 2004. Kim Valentin Giv dig selv en god økonomi hele livet, 2008 rådgiver også om privatøkonomien og tager udgangspunkt i otte aldersgrupper.

En omfattende men lettilgængelig vejledning i hvordan man får en sundere økonomi.