Bøger / faglitteratur

Sund & smuk hele livet : kvindens håndbog til naturlige løsninger med vitaminer, mineraler og fedtsyrer


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. maj 2016

af

af

Jette Landberg

d. 19. maj 2016

Forfald i forbindelse med aldring skyldes for en stor del mangel på vigtige næringsstoffer. Videnskabsjournalist og biopat Pernille Lund giver her kvinder i alle aldre råd om naturlige løsninger med vitaminer, mineraler og fedtsyrer.

I 11 små kapitler får vi en gennemgang af hvilke vitamin- og mineraltilskud, der vil bedre kvinders tilstand i de enkelte aldre. Her er gode råd om kosttilskud i pubertet, ved PMS, graviditet, overgangsalder osv. Tips til hvordan man kan dæmpe inflammationer, stabilisere sit blodsukker osv. Forfatterens udgangspunkt er, at vi i Vesteuropa fx ikke får nok selen, at vi som ældre ikke kan producere nok Q10, og at disse og andre mangler kan afhjælpes med kosttilskud. Pernille Lund har tidligere især skrevet om immunforsvaret og stofskifte bl.a. i Immunforsvarets nye ABCSådan får du styr på dit stofskifte og Sådan får du styr på dit stofskifteI 11 små kapitler får vi en gennemgang af hvilke vitamin- og mineraltilskud, der vil bedre kvinders tilstand i de enkelte aldre. Her er gode råd om kosttilskud i pubertet, ved PMS, graviditet, overgangsalder osv. Tips til hvordan man kan dæmpe inflammationer, stabilisere sit blodsukker osv. Forfatterens udgangspunkt er, at vi i Vesteuropa fx ikke får nok selen, at vi som ældre ikke kan producere nok Q10, og at disse og andre mangler kan afhjælpes med kosttilskud. Pernille Lund har tidligere især skrevet om immunforsvaret og stofskifte bl.a. i Immunforsvarets nye ABC og .

En lille bog, der kort kommer rundt om kvinder aldersfaser, og hvilke næringsstoffer man har brug for. Udmærket som en hurtig opslagsbog. Hvis man vil dybere ind i stoffet, skal man til andre værker.

Pernille Lunds tidligere bog om immunforsvaret er mere dybtgående end denne lille bog, der behandler immunforsvaret men også andre emner specielt for kvinder. Charlotte Vøhtz Sund og smuk - uden tilsætningDen ultimative antiage-guide handler om naturlig skønhedspleje, ligesom Hafsteinsdottirs Den ultimative antiage-guide primært gør det. Lunds lille bog her handler om sundhed bredt for kvinderPernille Lunds tidligere bog om immunforsvaret er mere dybtgående end denne lille bog, der behandler immunforsvaret men også andre emner specielt for kvinder. Charlotte Vøhtz Sund og smuk - uden tilsætning handler om naturlig skønhedspleje, ligesom Hafsteinsdottirs primært gør det. Lunds lille bog her handler om sundhed bredt for kvinder.