Bøger / faglitteratur / opskrifter

Sunde grønne retter


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2015

af

af

Lars Ovesen

d. 4. maj 2015

Er du kørt træt i "kød" køkkenet, eller mangler du inspiration til din næste vegetar/grønne servering? Så følg Anne Hjernøe i det sunde køkken, og bliv en vinder ved aftensbordet.

Anne Hjernøe, der blandt andet er kendt som Tv-kok og madskribent, tager i denne kogebog fat på det grønne/sunde køkken. Indholdet i kogebogen er opdelt i flere hovedemner fx varme supper, kolde supper, meget mættende grønne retter eller lette grønne retter. Opskrifterne kræver sjældent specielle køkkenredskaber og/eller ingredienser. De enkelte opskrifter er logiske og overskuelige og kræver ikke de store køkkenforudsætninger.

Kogebogen oser af kvalitet, kærlighed til mad og friske ingredienser, hvilket også kunne forventes af Hjernøe. I denne smukke og indbydende kogebog går det hele op i en højere enhed. "Den røde tråd" fornemmes igennem hele bogen, der er præget af sammenhæng samt enkelthed. Jeg blev meget inspireret, og skal bestemt prøve opskriften på grønsagscurry, der som resten af opskrifterne er flankeret af nogle smukke billeder.

Det grønne, sunde og vegetariske køkken har haft vind i sejlene de senere år og der er derfor udgivet en del kogebøger om emnet fx Supersund vegetarGrove løjer eller Grove løjer, der dog begge har en lidt anderledes og mere slankende! vinkel til emnetDet grønne, sunde og vegetariske køkken har haft vind i sejlene de senere år og der er derfor udgivet en del kogebøger om emnet fx Supersund vegetar eller , der dog begge har en lidt anderledes og mere slankende! vinkel til emnet.