Bøger / faglitteratur / opskrifter

Sunde salater : 201 opskrifter der smager og mætter


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. maj 2014

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 23. maj 2014

Bog om salater af Anne Hjernøe kendt fra tv. Hendes ansigt pryder forsiden, sammen med billeder af 5 forskellige salater. Bred appel.

Bogens salater er delt op i 9 forskellige kategorier, som det fremgår af indholdsfortegnelsen: salater med frugter og bær, med grøntsager, fisk og skaldyr, kød, kål, bælgfrugter, svampe, rodfrugter, korn, perler, couscous, ris, pasta og nudler. Forrest er et forord af Anne Hjernøe og derefter et kapitel om salater, olier m.m. Bagerst et register. Bogen er rigt illustreret og opskrifterne er overskueligt sat op og fremgangsmåden udførligt beskrevet. Der er mange forskellige opskrifter og helt sikkert noget for enhver smag. Der er de mere traditionelle og de mere anderledes og eksperimentelle. Langt de fleste vil gøre lykke på bordet eller til picnic og mange vil blive nye favoritter. Anne Hjernøe ynder at servere sine salater på et langt fad, frem for i en dyb skål, hvilket gør mening i forhold til at fordele ingredienserne ligeligt, så det ser flot ud. Mange af salaterne serveres med sin egen tilhørende dressing, som der også er opskrifter på i bogen. Der er også en opskrift på mayonnaise, da denne indgår som ingrediens i nogle af dressingerne.

I 2013 kom Karolines salater og Salater fra The Food Club. Desuden kommer man ikke uden om Scheftelowitz Suveræne salater året rundt.

En indbydende opskriftsbog med mange nye salater og dressinger. Kan indkøbes bredt og vil få pæn efterspørgsel.


Bibliotekernes vurdering

d. 4. dec. 2015

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 4. dec. 2015

Alle der søger inspiration til spændende og indbydende salater vil kunne finde noget i denne store samling af fine og varierede salatopskrifter.

Forfatteren er uddannet journalist og kendt fra madprogrammer i TV. Bogens opskrifter er delt op i 10 forskellige kategorier, der kommer vidt omkring: Udover det første afsnit om salsaer findes kapitler om salater med frugter og bær, med grøntsager, fisk og skaldyr, kød, kål, bælgfrugter, svampe, rodfrugter, samt salater med forskellige former for korn, pasta m.m. Indholdsfortegnelse forrest og register bagerst. En del af opskifterne får et dobbeltopslag, mens andre er samlede flere på hver side. Illustreret med fotos af de enkelte salater. De nye salater i forhold til den tidligere udgave findes forrest i hvert enkelt afsnit.

Fine overskuelige opskrifter på mange inspirerende og forskelligartede salater, der varierer i sværhedsgrad.

I forhold til Sunde salaterSalaterMeyers salaterSunde salater, der kom i 2014, er denne udgave udvidet med 50 opskrifter, hvoraf de 10 findes i det nye kapitel om salsaer. Opsætning, tekst, fotos og 151 af opskrifterne er uændrede i forhold til den tidligere udgave. Der kommer mange nye salatbøger. Af andre kendte forfattere kan fx nævnes Salater af Jamie Oliver og Meyers salater I forhold til Sunde salater, der kom i 2014, er denne udgave udvidet med 50 opskrifter, hvoraf de 10 findes i det nye kapitel om salsaer. Opsætning, tekst, fotos og 151 af opskrifterne er uændrede i forhold til den tidligere udgave. Der kommer mange nye salatbøger. Af andre kendte forfattere kan fx nævnes af Jamie Oliver og Meyers salater Sunde salaterI forhold til Sunde salater, der kom i 2014, er denne udgave udvidet med 50 opskrifter, hvoraf de 10 findes i det nye kapitel om salsaer. Opsætning, tekst, fotos og 151 af opskrifterne er uændrede i forhold til den tidligere udgave. Der kommer mange nye salatbøger. Af andre kendte forfattere kan fx nævnes Salater af Jamie Oliver og Sunde salaterI forhold til , der kom i 2014, er denne udgave udvidet med 50 opskrifter, hvoraf de 10 findes i det nye kapitel om salsaer. Opsætning, tekst, fotos og 151 af opskrifterne er uændrede i forhold til den tidligere udgave. Der kommer mange nye salatbøger. Af andre kendte forfattere kan fx nævnes Salater af Jamie Oliver og Meyers salater .