Bøger / faglitteratur / opskrifter

Sunde unger : mad, mod og motion til tweens og teens


Beskrivelse


Med udgangspunkt i egne erfaringer med overvægt giver forfatteren inspiration, tips og gode råd om sund levevis, ernæring og motion til familier, der gerne vil ændre livsstil. Med opskrifter til madpakker og mellemmåltider.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2009

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 30. sep. 2009

Bogen henvender sig til forældre med store skolebørn, både de overvægtige og de normalvægtige.

Forfatteren arbejder som sundhedsplejerske og er desuden uddannet jordbrugsteknolog. Hun har selv været overvægtig og gennemført en livsstilsændring og kender problematikken med usund fast food fra sin egen teenagesøn og fra to 7. klasser, som hun har fulgt i en periode og brugt som forsøgskaniner til bogens opskrifter. Hun har ingen frelste holdninger, men tager udgangspunkt i Fødevarestyrelsens anbefalede kostråd. Målene skal være realistiske i en travl hverdag, og det skal være muligt at klare indkøbene i det lokale supermarked. En livsstilsændring beskrives som et familieprojekt, hvor forældrene skal turde tage ansvar. Forfatteren kommer med gode råd om både kost og forskellige typer motion samt motiveringen af de store børn. Bogen indeholder desuden en række opskrifter tilpasset børnenes smag og afsluttes med flere internetadresser, hvor der kan hentes yderligere inspiration. Layoutet er indbydende, og bogen er gennemillustreret med fotos, heraf flere fotomontager der understreger det uhøjtidelige præg. Desuden er opbygningen overskuelig med hovedpunkterne fremhævet ved dekorative indramninger.

Hvor denne bog er koncentreret om tweens og teens, dækker børn- og ungelægen Vibeke Manniches Sunde børn, 2007 alle aldersgrupper.

En lettilgængelig, jordnær og uhøjtidelig bog henvendt til forældre med gode råd om kost og motion til deres store skolebørn.