Bøger / faglitteratur

Sunde vaner - skabt med vilje : 4 bevidste trin til et sundere liv


Beskrivelse


Ved hjælp af indsigt i hjernens mekanismer søges en forståelse for hvad vaner er. Vanemodellens fire faser gennemgås: forstå dig selv, flyt dig selv, hjælp dig selv og styr dig selv.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jan. 2020

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 15. jan. 2020

Hvorfor er det så svært at tage de sunde valg? Få indsigt i hvorfor du handler som du gør, og hjælp dig selv til at ændre de vaner du er utilfreds med. Alle med interesse i hjernevidenskab og personlig udvikling vil få noget ud af denne bog.

Vaneændring er en læringsproces, og hvis man kun har øje for målet, er det sværere, for ikke at sige umuligt, at ændre vanen. I bogens første del kommer vi en smut ind i hjernen for at forstå hvad en vane er, og hvordan adfærdsdesign påvirker os ubevidst. I anden del skal vi i gang med vanemodellens fire faser: 1. Forstå dig selv (om motivation og analyse af vanen), 2. Flyt dig selv (strategier til de første ændringer, fx opbygning af mestringsevnen), 3. Hjælp dig selv (tips til at automatisere de nye vaner) og 4: Styr dig selv (hvordan fastholdes de nye vaner?). Sidste del af bogen er et blik på samfundet i dag, og kommer omkring børneopdragelse, ledelse, vanebrud mm. Lægen Imran Rashid (IR) er ekspert i digital sundhed og står bag bl.a. OfflineSluk og SlukVaneændring er en læringsproces, og hvis man kun har øje for målet, er det sværere, for ikke at sige umuligt, at ændre vanen. I bogens første del kommer vi en smut ind i hjernen for at forstå hvad en vane er, og hvordan adfærdsdesign påvirker os ubevidst. I anden del skal vi i gang med vanemodellens fire faser: 1. Forstå dig selv (om motivation og analyse af vanen), 2. Flyt dig selv (strategier til de første ændringer, fx opbygning af mestringsevnen), 3. Hjælp dig selv (tips til at automatisere de nye vaner) og 4: Styr dig selv (hvordan fastholdes de nye vaner?). Sidste del af bogen er et blik på samfundet i dag, og kommer omkring børneopdragelse, ledelse, vanebrud mm. Lægen Imran Rashid (IR) er ekspert i digital sundhed og står bag bl.a. Offline og .

Virkelig interessant indsigt i hjernens mekanismer og gode tips til selvhjælp. Formidlet i en uhøjtidelig tone med eksempler fra eget liv, så alle kan være med.

IR refererer til og anbefaler VanebrudBryd vanen og nå dine målKunsten at være f*cking ligegladJytte fra Marketing er desværre gået for i dag, ellers findes om vaneændring fx Bryd vanen og nå dine mål. Minder i den sproglige tone om Kunsten at være f@*cking ligeglad og Jytte fra Marketing er desværre gået for i dagIR refererer til og anbefaler Vanebrud, ellers findes om vaneændring fx . Minder i den sproglige tone om Kunsten at være f@*cking ligeglad og Jytte fra Marketing er desværre gået for i dagIR refererer til og anbefaler Vanebrud, ellers findes om vaneændring fx Bryd vanen og nå dine mål. Minder i den sproglige tone om Kunsten at være f@*cking ligeglad og Jytte fra Marketing er desværre gået for i dagIR refererer til og anbefaler Vanebrud, ellers findes om vaneændring fx Bryd vanen og nå dine mål. Minder i den sproglige tone om Kunsten at være f@*cking ligeglad og .


Sygeplejersken

Årg. 120, nr. 7 (2020)

af

af

Jens Bydam

Årg. 120, nr. 7 (2020)


Berlingske tidende

d. 19. feb. 2020

af

af

Rune Selsing (f. 1982)

d. 19. feb. 2020


Børsen

d. 13. feb. 2020

af

af

Henrik Ørholst

d. 13. feb. 2020