Bøger / faglitteratur

Sundhed


Beskrivelse


Indføring i sundhedsbegrebets mange dimensioner. Her diskuteres fysisk, psykisk og social sundhed - sundhed som videnskabeligt begreb, politisk begreb og moralsk begreb.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. feb. 2019

af

af

Heidi Mørch

d. 5. feb. 2019

Veloplagt indføring i sundhedsbegrebets mange dimensioner. For alle - sundhedsforkæmpere, sundhedsfascister, politikere og menigmand.

Nr. 67 i serien "Tænkepauser". "Sundhedsforkæmpere eller sundhedsfascister" og "Livsstil og løftede pegefingre" er et par af overskrifterne i denne bog, der lægger ud med jagten på sundhedsbegrebet. Her diskuteres fysisk, psykisk og social sundhed - sundhed som videnskabeligt begreb, politisk begreb og moralsk begreb."Stræber vi efter sundhed, eller er det noget, vi slår de usunde i hovedet med? Og hvorfor mener vi, at sundhed er et privat anliggende, andre skal blande sig uden om, men som det alligevel er fællesskabets opgave at tage sig af?" Forfatteren er Lars Thorup Larsen, lektor ved Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet med særligt forskningsområde i sundhedspolitik samt professioners viden og autoritet.

Superinteressant, velformuleret, letforståelig - at have læst denne er at have et virkeligt es i ærmet til enhver diskussion om sundhed.

Vinklen på sundhed er mangefacetteret på bibliotekernes hylder - én af de nyere udgivelser er 100 myter om sundhed og sygdom, der fortrinsvis er skrevet for at underholde, men dog også med den bagtanke at få den enkelte til at tænke efter og stille spørgsmål om egen indflydelse på egen sundhed. Bogens udstyr og opsætning er som de øvrige "Tænkepauser".