Bøger / faglitteratur / kogebøger

Sundt & simpelt : opskrifter og inspiration til at spise naturlig mad


Beskrivelse


Opfordring til at skifte "døde" madvarer ud med levende. Det handler om at spise mad, der ikke er forarbejdet og pakket ind, følge årstiderne, bruge lokale råvarer m.v.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. feb. 2016

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 8. feb. 2016

En kogebog for alle, der gerne vil lave naturlig og sund mad - med nydelsen i fokus.

Ifølge forfatteren skal vi skifte "døde" madvarer ud med levende. Det handler om at spise mad, der ikke er forarbejdede og pakket ind, følge årstiderne, bruge lokale råvarer m.v. Bogens eneste kriterie for at kunne være med er, at man kan lave mad. Der er indledende afsnit om naturlig mad, livsstilssygdomme, lokale råvarer og kroppen. Der er også et dobbeltopslag med sæsonoversigt på primært grøntsager. Der er opskrifter på morgenmad, grøntsager, mad der tager tid, havet, supper, salater, den søde tand samt forrådet. Bagest er et alfabetisk stikordsregister. Ingredienserne fås i velassorterede supermarkeder, og der er angivet personantal til hver opskrift. Forklaringerne er enkle, og opskrifterne er ledsaget af farvefotos. Forfatteren er kok, opskriftsudvikler og kogebogsforfatter. Hun har drevet flere restauranter og ejer nu restauranten "Stedsans" på Østerbro.

Bogen er lavet i et lækkert materiale og i god kvalitet, den indledes med en dobbeltsidet og meget grundig indholdsfortegnelse. Der er flotte fotos i bogen, og opskrifterne virker indbydende og lækre - og spækkede med sundhed. Eneste ulempe er at bogen rent fysisk er i den tunge ende.

Forfatteren har i 2012 udgivet: Grøntsagsbiblen. Der findes rigtig mange andre grøntsagskogebøger. Forcen ved denne bog er det saglige indhold puttet ind i et lækkert omslag.