Bøger / skønlitteratur / roman

Sune og kongens flugt


Beskrivelse


Drengen Sune er stadig blandet ind i de kongelige magtkampe i vikingetidens Danmark. Nu må han med list og snilde sno sig ud af både farlige situationer, kidnapning og magt- og rænkefulde mænds egoistiske handlinger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. jan. 2017

af

af

Sanne Caft

d. 19. jan. 2017

Historisk roman fra vikingetiden i Danmark. Fortsættelse af "Sune, fyrstesøn og oprører". Til historisk interesserede fra 14 år og voksne.

"Sune og kongens flugt" er en fortsættelse af Sune, fyrstesøn og oprører. Historien fortsætter, hvor første bind slap: Sune, søn af den danske sagnhelt Palnatoke, har været i Kong Harald Blåtands varetægt. Nu kidnappes han af kronprinsen Svend Tveskæg og fortsætter med at være en central brik i spil om magt, kongerige og livsstil i en periode, hvor kristendommen kæmper for at vinde fodfæste i vikingetidens Danmark. Han har lovet at bruge sin indflydelse til at skaffe sine venner et fristed i en tumultarisk verden, men kan han holde, hvad han lover?.

Forsidens gyldne medaljon af et vikingeskib på en stormgrå baggrund og "gammeldags" krøllede bogstaver formidler historien fint. Forfatterne ved meget om emnet, hvilket fører til en mangefacetteret historie, der sine steder bliver en anelse snørklet i dialogen.

Forfatterskabet er omfattende inden for den historiske genre. Forfatteren har tidligere skrevet trilogien Den falske købmandNanna - danernes gesandtDanevirkeslaget, Nanna - danernes gesandt og DanevirkeslagetForfatterskabet er omfattende inden for den historiske genre. Forfatteren har tidligere skrevet trilogien Den falske købmand, og DanevirkeslagetForfatterskabet er omfattende inden for den historiske genre. Forfatteren har tidligere skrevet trilogien Den falske købmand, Nanna - danernes gesandt og .