Bøger / skønlitteratur / roman

Sune og rigets guld


Beskrivelse


Sune oplever brydningstiden, hvor asatro og kristentro bogstaveligt talt kæmper om menneskenes hjerter, i Vikingetiden på nærmeste hold. Han er tæt på konger og venner med socialt udstødte og forsøger at finde et sted, hvor han kan slå sig ned i ro.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2018

af

af

Sanne Caft

d. 6. nov. 2018

Historisk roman fra vikingetiden i Danmark, hvor Sune oplever brydningstiden i Vikingetiden på nærmeste hold, mens han forsøger at finde et fredeligt sted at slå sig ned. Til historisk interesserede fra 14 år og voksne. 3. bind i serien.

Sune er tæt på kongemagten hos Kong Harald Blåtands og Svend Tveskæg i en tid, hvor asatro og kristentro bogstaveligt talt kæmper om menneskenes hjerter. Han oplever, hvad der sker, når magtfulde mænd strides, og må navigere med list og mandshjerte for at beskytte dem, han holder af. Fortsættelse af Sune, fyrstesøn og oprørerSune og kongens flugt og Sune og kongens flugtSune er tæt på kongemagten hos Kong Harald Blåtands og Svend Tveskæg i en tid, hvor asatro og kristentro bogstaveligt talt kæmper om menneskenes hjerter. Han oplever, hvad der sker, når magtfulde mænd strides, og må navigere med list og mandshjerte for at beskytte dem, han holder af. Fortsættelse af Sune, fyrstesøn og oprører og .

Forfatteren kender sit stof og spreder et mylder af detaljer over dette tredje bind i serien om Sune, der oplever de voldsomme ændringer i vikingetiden på egen krop. Tone og engagement fortsættes fra de to første bind i serien. Ordliste bagerst hjælper med at forklare de mange gammeldags ord og begreber. Jeg-formen gør historien fint vedkommende og trods det store persongalleri, formår forfatteren at bevare overblikket.

Der er mange bøger om vikingetiden, og forfatteren står på skulderne af Carit Etlar og nyere forfatterskaber som fx Maria Helleberg og Conn Igulden, der med deres hurtigt flydende historiske romaner også blander fakta med fiktion i en underholdende blanding.