Bøger / faglitteratur / kogebøger

Superfood : sund mad hver dag


Beskrivelse


Kogebog med 30 morgenmåltider med max 400 kcal og 30 frokost- og 30 middagsretter med max 600 kcal pr. portion. Desuden opskrifter på en række snacks og sunde drikke. Bagest et kapitel om bl.a. kost, alkohol, søvn og økologi.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. feb. 2016

af

af

Per Månson

d. 3. feb. 2016

Jamie Oliver er blevet 40 og har taget en diætistuddannelse - og smidt 16 kg. Bogen er en guide til sundere levevis med masser af gode tips. For alle, der gerne vil leve og spise godt med god samvittighed.

30 morgenmåltider med max 400 kcal, 30 frokost- og 30 middagsretter med max 600 kcal pr. portion har Jamie Oliver kreeret til denne kogebog. Der er desuden opskrifter på en række snacks på under 100 kcal samt sunde drikke. Han har taget en diætistuddannelse og på baggrund af sin viden herfra er retterne skruet sammen, så de ikke blot er kaloriefattige, men også næringsrige og sunde. Bagest formidler han hvad han har lært om bl.a. kost, alkohol, søvn og økologi. Som noget nyt har han selv taget alle fotos af de færdige retter. Alle retter har deklaration på kcal, fedt, mættet fedt, proteiner, kulhydrater, sukker, fibre og tilberedningstid.

Det er en meget anvendelig bog med opskrifter, der er lette at gå til og meget varierede. Alle opskrifter er kreeret af Oliver og hans team.

Næsten samtidig kom James Price med Uden smør og fløde, der henvender sig til samme målgruppe, men ikke har den diætistiske tilgang og hvor ikke alle opskrifter er nykreerede.