Bøger / faglitteratur

Superhesten : hvordan man skaber en hest, der kan klare alt


Beskrivelse


Trin for trin beskrives, hvordan man får sin hest til at gøre alle de ting, den er naturligt sky over for: at være bundet, få renset hove, blive berørt, vasket og klippet, blive indfanget, sadlet og longeret, bevæge sig gennem vand, springe over grøfter, gå ind i mørke rum mv.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. feb. 2009

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 20. feb. 2009

En bog for den voksne og erfarne ejer af en enten ung hest eller en hest, som kunne bruge enten generel opdragelse eller træning i en enkelt ting.

Bogens forfattere er erfarne hestefolk, som bygger på psykologisk korrekt omgang med heste af enhver slags, og det på den måde, som i vore dage kaldes hestehvisken, selv om det faktiske mere handler om sund fornuft og forståelse af hestes naturlige adfærd. Denne bog handler ikke om ridning, men mere om hvordan man ved forskellige teknikkker og øvelser kan afhjælpe helt almindelige hesteproblemer, som bl.a. trailerlæsning, ridning på vej, håndtering og lineføring og tilvænning til forskellige skræmmende hverdagsting som traktorer og hunde. Bogens første afsnit gør, og det synes jeg er virkelig godt, en del ud af at se på hesten om dens problemer måske i virkeligheden bunder i fysiske årsager eller, som det ofte er, en dårligt tilpasset sadel. Bogens mange afsnit er lette at læse og forstå og støttes af dejlige farvefotos, som demonstrerer hver øvelse ret klart. Forfatterne kendes fra Tænk som din hest (03/08).

Af de rigtigt mange hestebøger, som er dukket op i de senere år, kan denne sammenlignes med Perfekte partnere (07/39) af Marks, Træning af heste (06/42) af Andrew McLean og Hestetræning (06/06) af Lesley Bagley.

I bund og grund en rigtig god bog både for den almindelige hesteejer og træneren, og også en bog, som jeg selv kunne have haft stor glæde af sidste gang, vi var turen igennem med en unghest.


Bogmarkedet

Årg. 155, nr. 6 (2009)

af

af

Hanne Smedegaard

Årg. 155, nr. 6 (2009)