Bøger / faglitteratur

Superhukommelse : memoristens guide til at huske alt på ingen tid


Beskrivelse


Introduktion til en række husketeknikker, der gør mennesker i stand til at memorere alt muligt, f.eks spillekort, datoer, tidspunkter, ansigter, tekster og eksamenspensum.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2014

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 30. okt. 2014

Vil du træne din hukommelse og lære nye metoder til at huske bedre? Så er denne bog lige noget for dig!.

Peter Lund Madsen har skrevet forord til bogen. Efter en generel introduktion til forskellige måder at huske på, følger mere specifikke afsnit om fx at huske tal, navne og ansigter, steder, aftaler, årstal, tekster og eksamenspensum. Hvert kapitel benytter sig af metoder og systemer som association, visualisering og lokalisering, der kan anvendes for at forbedre evnen til at huske mange oplysninger i træk. Fx ved i tankerne at bevæge sig igennem et velkendt rum, eller ved at skabe et billede inde i hovedet, hvortil man knytter de ord eller begivenheder, man skal huske. God hukommelse kobles med god fantasi. Desuden gives læseren konkrete øvelser. Sidste kapitel indeholder en memory bootcamp med praktiske øvelser til 14 dages optræning af hukommelsen. Forfatteren har titel af "Stormester i Hukommelse".

Praktisk anvendelig bog fyldt med konkrete øvelser til den, der gerne vil træne evnen til at huske. Afsnittene er overskuelige, sproget letlæst og bogen nem at gå til.

Der er kommet en del nyere bøger om træning af hukommelsen fx ArbejdshukommelseHusk det! og Husk det!. Denne udgivelse skiller sig ud ved at være meget praktisk orienteret, lettilgængelig og med fokus på øvelserDer er kommet en del nyere bøger om træning af hukommelsen fx Arbejdshukommelse og . Denne udgivelse skiller sig ud ved at være meget praktisk orienteret, lettilgængelig og med fokus på øvelser.