Bøger / faglitteratur

Supersøvn : 21 virkningsfulde strategier, så du kan sove dig til bedre helbred og overskud


Beskrivelse


Om søvnens betydning for vores helbred og fysiske og mentale overskud. Med guide til hvordan man opnår supersøvn på 14 dage, samt fitness-tips.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2016

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 19. okt. 2016

"Supersøvn" er en nærværende, informativ og ligetil bog om søvnens store betydning for vores helbred. Til alle med interesse for sundhed og velvære.

Bogen er baseret på den nyeste forskning og viden på området. En god søvn er ifølge forfatteren grundlaget for et godt helbred og for et fysisk og mentalt overskud. Søvnens betydning overses ofte, men en god søvn kan bl.a. forebygge sygdomme, fjerne fedtdepoter og meget andet. Bogen er inddelt i 21 kapitler eller strategier med råd om, hvordan man får en bedre søvn, fx "Sig godnat til skærmene i god tid", "Drik med måde", "Sov køligt", "Få ro på tankerne", "Stå tidligt op" mv. Bogen indeholder desuden en guide til supersøvn på 14 dage bestående af spørgeskema, søvndagbog og daglige målsætninger. Med register og omfattende kilderegister.

Stevenson henvender sig til læseren i du-form og bruger sig selv som eksempel gennem hele bogen, hvilket gør den nærværende og personlig. Bogen er meget sympatisk, underholdende og let tilgængelig. Den er dog også noget amerikansk i sit udtryk, bl.a. i form af korte afsnit og en meget pædagogisk tilgang. Bogens layout er mildest talt søvndyssende - og meget lidt inspirerende, fx er al tekst og de sparsomme, ret gammeldags, illustrationer udelukkende holdt i svage sort/grå farver.

En lignende bog om søvnens betydning for vores helbred og livskvalitet er Sov godt fra 2010, der indeholder mange af de samme problemstillinger og ligeledes har en række råd til den gode søvn.


Weekendavisen

d. 20. jan. 2017

af

af

Pernille Stensgaard

d. 20. jan. 2017