Bøger / faglitteratur / kogebøger

Supersund flexitar : den optimale balance mellem kød og grønt


Beskrivelse


Introduktion til den flexitariske livstil, der baserer sig på en grønnere livstil med mindre mængder kød, fjerkræ og fisk. Indeholder vegetariske og veganske opskrifter, men også retter med mindre mængder af fisk og fjerkræ.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. dec. 2016

af

af

Line Hoffgaard

d. 20. dec. 2016

En indbydende kogebog for alle, der ønsker en mere grøn livsstil, ligesom vegetarer også kan hente god inspiration.

En flexitar er en person, som overvejende men ikke udelukkende lever af en vegetarisk kost. Æg, fjerkræ og fisk er tilladt i mindre mængder, så der er en optimal balance mellem grønt og kød. Bogen indledes med nogle afsnit om livsstilen flexitar og flexitarens værktøjskasse med en gennemgang af forskellige råvarekategorier, hvorefter bogens opskrifter er inddelt efter frugt og bær, greenies og smoothies, salater, småretter og tilbehør, frikadeller, hovedretter med fjerkræ og fisk, samt grønne vegetarretter. For hver opskrift er angivet om retten er vegansk, vegetarisk, mælke- eller glutenfri. Autodidakt kok Sandra Pugliese og ernæringsekspert Martin Kreutzer har udgivet flere kogebøger sammen, senest Nødder.

En indbydende kogebog med klare anvisninger og ingredienser, der er lette at få fat på. Med det tiltagende fokus på miljø og fødevareproduktion vurderer jeg, at vi vil komme til at se flere kogebøger med fokus på en grønnere livsstil i fremover.

Der findes en anden kogebog på dansk om flexitarer, Flexitarens kogebogGo green, som ikke har så omfattende en introduktion til livsstilen flexitar som denne. Kan også sammenlignes med Go green om at leve delvist eller helt uden kødDer findes en anden kogebog på dansk om flexitarer, Flexitarens kogebog, som ikke har så omfattende en introduktion til livsstilen flexitar som denne. Kan også sammenlignes med om at leve delvist eller helt uden kød.