Bøger / faglitteratur / kogebøger

Supersund sommermad


Beskrivelse


Sunde og slankende opskrifter på frokoster, middage, desserter og tilbehør. Med tips og kalorieberegning til de enkelte opskrifter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. juni 2013

af

af

Birgit Sloth

d. 25. juni 2013

Bogen er en del af Vægtkonsulenternes række med titelbegyndelsen "Supersund", som lånerne har taget godt imod. Kogebogen er også indbydende i sit layout, og opskrifterne kan bruges af andre end dem, der følger vægtkonsulenternes program.

Helle Kleist har lavet en lang række kogebøger med slankemad, også Supersund mormormad der lige er udkommet. I modsætning til mormormad er sommermad let at lave kalorielet, og det gør at retterne, bortset fra nogle desserter, ikke fremtræder som specialkost. Opskrifterne er enkle og der bruges overvejende almindelige råvarer. Til hver opskrift er der angivelse af tidsforbrug og kalorieindhold, men jeg ledte forgæves efter en angivelse af, om opskrifterne er til én eller flere personer. Mængden af fedtstof angives i gram, formentligt fordi det skal bruges til kalorieberegningen, men jeg synes at 5g olie virker underligt. Det svarer i øvrigt til en spiseskefuld. Opskrifterne er nye, men minder om dem, der kan findes i mange bøger og magasiner. Her virker de gennemarbejdede.

Udgivelsen Sund & sommerslank er et lille hæfte fra De Danske Vægtkonsulenter, men med fokus på grillmad og klassiske retter. Supersund sommermad minder mere om Sommer, sol & strandmad, der er godt efterspurgt på biblioteket.

En inspirerende kogebog med retter der især vil tiltale kvinder, der vil slanke sig eller bare spise sundere.