Bøger / faglitteratur / bagebøger

Surdej fra bunden


Beskrivelse


En bagebog om surdej helt fra bunden. For alle bageglade, der gerne vil give sig i kast med at bage med surdej.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. maj 2021

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 11. maj 2021

En bagebog om surdej helt fra bunden. For alle bageglade, der gerne vil give sig i kast med at bage med surdej.

Denne surdejsbagebog indeholder først ca. 85 sider med "alt" om surdej - som surdejskultur, flydetest, gæring osv. Resten af bogen er opskrifter. I første del kan du bage brød som rustikke hvedebrød, hvedeboller, kerneboller, sandwichstykker, kurvebrød, rugbrød m.m. Her er også tre sider om bageudstyr. Anden del har opskrifter på: arme riddere, madbrød, sandwich, marmelade og pisket smør. Bagest i bogen findes en liste: Hvad gik der galt, samt arbejdslister til udvalgte opskrifter. Bogens forfattere startede Jumbo, der indtil 2018 var en kombination af en madskole, en café og et bageri i Aarhus - madskolen er dog siden nedlagt.

Det er moderne at bage med surdej for tiden, og denne grundbog er en grundig, informativ hjælp til både nybegyndere og mere erfarne. At bage med surdej ser ud til at være en kunst i sig selv; der er dog mange gode trin-for-trin-billeder undervejs i bogen. Det er en kvalitetsbog med godt omslag og tykt papir.

SurdejRugbrød med surdejSurdejsbrød er en anden nyere bog om surdej. Derudover findes også en bagebog om rugbrød med surdej Rugbrød med surdej samt en lidt mindre bog med 23 opskrifter på brød og boller med surdej: sbrødSurdej er en anden nyere bog om surdej. Derudover findes også en bagebog om rugbrød med surdej samt en lidt mindre bog med 23 opskrifter på brød og boller med surdej: SurdejsbrødSurdej er en anden nyere bog om surdej. Derudover findes også en bagebog om rugbrød med surdej Rugbrød med surdej samt en lidt mindre bog med 23 opskrifter på brød og boller med surdej: .