Bøger / faglitteratur / bagebøger

Surdej : kom godt i gang


Beskrivelse


Let guide til at lave din egen surdej. Bogen kan læses og bruges af alle, der kunne tænke sig at prøve kræfter med at fremstille surdej til mange formål.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2021

af

af

Louise Urban Andersen

d. 8. okt. 2021

Let guide til at lave din egen surdej. Bogen kan læses og bruges af alle, der kunne tænke sig at prøve kræfter med at fremstille surdej til mange formål.

I "Surdej - kom godt i gang" gives en introduktion til surdej, herunder surdejens livscyklus, dens opstart og pasning. Surdejens fordele beskrives, herunder styrken og den gode krumme i brødet med surdej. Der er en liste over ingredienser, men også hvilket udstyr, det er hensigtsmæssigt at anvende. Derudover er der gode råd til, hvad man kan gøre, hvis brødet ikke bliver, som man ønsker det. Den afsluttende del af bogen præsenterer en række grundopskrifter på fx pizza, baguettes og knækbrød. "Øl hjemmebryg - kom godt i gang" er en guide til ølbrygning i hjemmet. Der er en gennemgang af den fulde proces på selve brygningsdagen, herunder beregning af gærindhold, opvarmning, mæskning og nedkøling. Der er en præsentation af det udstyr og de ingredienser, der skal anvendes. Hvis processen ikke lykkes, er der også gode råd til, hvad man kan gøre. Den sidste del af bogen beskæftiger sig med opskrifter på klassiske øl-varianter.

Fine, lette og indbydende guides, der trin for trin viser, at hverken ølbrygning eller surdej er indviklet. Bøgerne henvender sig primært til nybegyndere.

En anden kort guide til hjemmebryg er Ølbrygning for begyndereDen store bog om håndbrygSurdej fra bunden. Ønskes en lidt grundigere indføring i ølbrygning, kan Den store bog om håndbryg : en trinvis guide til at brygge dit eget øl bruges. Om surdejen findes fx Surdej fra bundenEn anden kort guide til hjemmebryg er Ølbrygning for begyndere. Ønskes en lidt grundigere indføring i ølbrygning, kan : en trinvis guide til at brygge dit eget øl bruges. Om surdejen findes fx Surdej fra bundenEn anden kort guide til hjemmebryg er Ølbrygning for begyndere. Ønskes en lidt grundigere indføring i ølbrygning, kan Den store bog om håndbryg : en trinvis guide til at brygge dit eget øl bruges. Om surdejen findes fx .