Bøger / faglitteratur / bagebøger

Surdejsbrød


Beskrivelse


23 opskrifter på brød og boller baseret på surdej.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. maj 2016

af

af

Lars Ovesen

d. 10. maj 2016

Intet slår duften af nybagt surdejsbrød og med denne bog i køkkenet bliver du en sikker vinder der kan servere surdejskokkerier for familie og venner. For hjemmekokken og/eller hjemmebageren der vil prøve at bage med et anderledes hævemiddel.

Hvis du går og leger med tanken om at bage med surdej så er denne bog lige den rette. Her finder du opskrifterne på 23 forskellige brød, alle bagt med surdej samt en række faktuelle "surdejsdata". Læs eksempelvis om starten på en surdej, om redskaberne der benyttes eller om fodring og opbevaring af din surdej. Teksten afsluttes med et "spørgsmål og svar" afsnit der løfter lidt af hemmeligheden omkring surdej. Bogen er udgivet i hardback kvalitet og indeholder en del billedmateriale.

Som forfatteren, Martin Johansson, selv skriver så er det nemt at bage med surdej - og samtidig lidt af et mysterium, og noget af sløret bag mysteriet bliver lettet i denne bog. Teksten er flydende og letlæst og anvisningerne er nemme at følge, så med lidt surdejsomhu burde det ikke kunne gå galt. Jeg har da fået blod på tanden og er blevet inspireret til mit næste bageprojekt. Specielt afsnittet om vildgær har fanget min opmærksomhed.

For yderligere litteratur om surdej og dens hemmeligheder se fx Det perfekte brødEt ordentligt brød af samme forfatter eller Et ordentligt brød af Camilla PlumFor yderligere litteratur om surdej og dens hemmeligheder se fx Det perfekte brød af samme forfatter eller af Camilla Plum.