Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sus kan magi


Beskrivelse


Max og Mo kører med Sus til Den blå Oase. Sus finder en bog om magi. Sus tryller først en rød raket og dernæst en faldskærm frem, og de svæver hjem til mor, der har te og kager klar.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juni 2013

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 24. juni 2013

To letlæselige bøger fra DigTea. Bøgerne har sværhedsgrad let B, for læsere der kender de 120 hyppige ord, samt let C, for læsere der kender til korte og lange vokallyde, Let-tal 12/ lix 5/6. Fra 0. klasse.

Som noget nyt er der indsat QR koder ved teksten med lydfiler. Teksten bliver læst op med syntetisk tale og kan understøtte læsningen. Der er en QR kode ved hvert afsnit, hvis omfang er fra 1 - 4 linjer - så der er koder på alle sider. Det virker lidt overvældende, at skulle scanne hver side. Tekstblokken er indsat i en ramme. På bagsiden af omslaget kan den voksne læse om tekstens let-niveau. Indholdet i bøgerne er spinkelt. Max og Mo har 1 time, hvor de kan være i et tivoli. De står meget i kø, men de når at få en tur i en karussel og i en båd. Da Mo falder i vandet, går hans ur i stykker. Mo og Max ler, for pludselig har de god tid. I Sus kan magi kører Max og Mo på udflugt med Sus til Den blå Oase. De får lov til at ride på en grå kamel i oasen. Pludselig er oasen væk, og Sus finder en bog om magi. Sus tryller dem til en rød raket, der har fart på mod en blå planet. Sus tryller igen. Hun tryller en faldskærm frem, og de svæver hjem til mor, der har te og kager klar. Illustrationerne er karikerede.

Det er nyt at forlaget indsætter QR koder. Der er mange bøger med samme læseniveau fx. Mi og Mo i Sahara.

Bøgerne er til læsetræning. Indholdet er spinkelt. Der er indsat QR koder på alle sider, der indeholder teksten oplæst med syntetisk tale. Fra 0. klasse.