Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sus, Max og Mo får ål


Beskrivelse


Sus og Mo fanger en ål i en å. Max har et bål. Der steger de ålen og spiser den.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2013

af

af

Vibeke Axelsen

d. 24. apr. 2013

Bogen er i serien Digilæs, som findes på fire niveauer/sværhedsgrader. Denne er på det letteste læseniveau, der er beregnet til .."dig, der kender alfabetet".

Den lille fortælling handler om to børn, Sus og Mo, der fanger en ål i en å. En kammerat, Mo, har gang i et bål. Børnene steger ålen og spiser den. Alle 23 sider er ens opbygget. Øverst står teksten med små bogstavtyper, i midten er der en illustration, og nederst - i et blåt felt - gentages teksten med versaler. Sætningerne er meget korte og enkle. De fleste af den samlede mængde af ord (i alt 161) er lydrette og lydnære, nogenlunde lige mange af hver. Derudover er der andre almindelige ikke-lydrette, ord med to stavelser og ord med to-konsonantklynger. På bagsiden er der en oversigt over ordene inddelt i de forskellige kategorier. Illustrationerne er i farver i tegneserieagtig stil. Deres funktion er fortrinsvis en understøtning af teksten.

Læsemæssigt med hensyn til sværhedsgrad kan denne bog sammenlignes med Mikro Dingo, Lydret dingo og Lydret ps.

Der findes efterhånden kolossalt mange - og mange af høj kvalitet - bøger til den første læsning. Denne hører ikke til den bedste i kategorien. Fortællingen er ikke særlig spændende fortalt. Sætningerne/sproget virker ofte lidt "dødt", så flowet i handlingen let bliver bremset. Handlingen er hverdagsagtig nok, men alligevel er emnet fjernt for målgruppen og ikke så vedkommende/relevant, så det er tiltrækkende.