Bøger / skønlitteratur / roman

Susannas bog. Bind 1 : Vejen


Beskrivelse


Susanna er lam efter en ulykke og lever et liv uden fremtid i Kapernaum ved Genesaret Sø, men da Jesus kommer ind i hendes liv og helbreder hende, er det starten på et nyt liv sammen med Jesus og hans disciple.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. mar. 2013

af

af

Rikke Bruun

d. 20. mar. 2013

Bogen henvender sig til læsere af romaner med et religiøst indhold.

Susanna er en ung kvinde og lever sammen med sin fiskerfamilie i Kapernaum ved Genesaret Sø. Hendes ben blev ødelagt ved en ulykke, da hun var barn, og hun lever nu et liv uden fremtid og er en byrde for sin familie. En dag kommer tømreren Jesus fra Nazaret til deres by, og han helbreder Susanna. Hendes brødre Simon og Andreas vælger sammen med Susanna at følge denne profet, og de bliver vidner til mange utrolige helbredelser og begivenheder. Susanna følger Jesus tæt og påtager sig de kvindelige pligter omkring ham og hans disciple. Specielt en af disciplene, hyrden Natanael, fanger hendes opmærksomhed, men deres kærlighed må skjules for Susannas brødres skarpe blikke. Livet som eneste kvinde i følget er ensomt, men hun får snart følgeskab af Marie Magdelene, og de to kvinder følger Jesus frem til den dag, hvor han får beskeden om Johannes Døberens død. Bogen er første bind i en trilogi.

Der er skrevet en del romaner med Jesus og hans følge som hovedpersoner fx Francine Rivers serie i 5 bind Kvinderne i Jesu stamtavle, hvor den første er Tamar, 2004 og Winnie Maj Nydahls 3 bøger om Jesu liv, der starter med Oliventræet, 2007.

Som en fiktiv fortælling om livet omkring Jesus fungerer romanen ganske godt. Beretningen om Susanna og hendes liv som kvinde og øjenvidne levendegør historien om Jesus og hans disciple.


Kristeligt dagblad

d. 3. apr. 2013

af

af

Liselotte Wiemer

d. 3. apr. 2013