Bøger / skønlitteratur til børn / humor

Sussis sms'er


Beskrivelse


Sussi sender en SMS til sin mor. Hun vil lave sjov med hende. Så sender hun en til. Og en til. Mor bliver bange. Så sender mor en SMS til Sussi. Og en til. Nu bliver Sussi bange.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. maj 2010

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 21. maj 2010

Sjov begynderlæsningsbog for piger på 7-9 år, som har knækket læsekoden og vil læse en bog med både handling, humor og et værdidannende budskab.

Samarbejdet mellem forfatteren Hans Chr. Hansen og illustratoren Torben Osted kender vi fra letlæsningsserien Mads Madsen fortæller. En serie fuld af god humor, et dejligt persongalleri og nogle gode bud på, hvordan mennesker bør behandle hinanden. Bøgerne er skrevet i et letlæst sprog med et glimt i øjet og fanger de læselystne drenge mellem 8 og 10 år. Sussis sms'er er også et produkt af samarbejdet mellem Hans Chr. Hansen og Torben Osted, som rummer de samme kvaliteter. Bogen er lidt lettere at læse (lix 4,2) og målgruppen er overvejende piger. Det må meget gerne være starten på en ny serie. I bogen følger vi Sussi, som, for at lave sjov med sin mor, sender hende en masse sms'er fulde af løgne. Moderen vælger ikke at blive sur, men at bruge omvendt pædagogik og svare Sussi med diverse løgne, hvorved Sussi lærer noget om mobiletik og om drillerier. Det hele ender lykkeligt med en god mavefornemmelse hos læseren og lyst til at læse mere om Sussi.

Denne bog er Mads Madsen fortæller for piger.

En virkelig god begynderlæsningsbog for piger på 7-9 år.