Bøger / faglitteratur / opskrifter

Suveræn simremad : supper, gryderetter & ovnmad året rundt


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. okt. 2010

af

af

Conni Boll Christensen

d. 26. okt. 2010

Elvte kogebog fra forfatterne, der her kalder sig "Bradepande-bitch" og "Gryde-gangster". De har moderniseret og opdateret deres Geniale gryderetter og superbe supper fra 2001.

Årstidsopdelt kogebog, der byder på retter i gryde og ovn med tilberedningstid over 45 minutter og hurtigere turbogryder og -pander. Også stegesoen introduceres/genopdages. I velkendt layout præsenteres vi for retter med fjerkræ, ged, kanin, okse(haler), indmad, fisk, lam, svin, vildt og selvfølgelig mange grøntsager. Retterne samles på tværs af bogen i hitlister for fx grøntsagsbegyndere, her er grøntsagerne kamufleret i snyderetter. Der er opvarmningsretter, 100 % helse, spareretter, fryseegnede retter og herreretter, sådan kaldes "brune" retter med kraftig umami-smag. Afslutningsvis er der gode råd om tilbehør, udskæringer, tilberedning m.m. I registret kan du søge på både kødtyper og opskrifter.

Der er flere kogebøger med simremad, senest Fransk simremad.

Endnu en spændende og let anvendelig kogebog fra de to populære kvinders hånd. Her spares på opvasken, men ikke på opfindsomheden, når det gælder om at friste folk, der er kørt træt i traditionel pige- og cafémad. Her er oksehaler, farsbrød, kalvelever og mange andre "brune" retter. Der er dømt suveræn låner-succes.


Jyllands-posten

d. 3. dec. 2010

af

af

Tage Clausen

d. 3. dec. 2010