Bøger / faglitteratur / opskrifter

Suveræn suppe, steg & is : gæste- og festmad på nye måder


Beskrivelse


Menuer og opskrifter til gæste- og festmad på nye måder, fordelt efter årstiderne.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. nov. 2009

af

af

Lene Kristiansen

d. 4. nov. 2009

"De suveræne" (herunder også Bock & Scheftelowitz) har mange fans, og gamle som nye vil kippe med flaget, helt som det sig hør og bør med suppe, steg og is på menuen.

Bogen glitrer med stærke farver som souken i Marrakech, men indholdet er faktisk meget dansk med dybe rødder i den gode, gamle menu: suppe, steg og is. Hver kategori præsenteres for sig med sæsonens opskrifter efter tur. Som altid følges man helt til dørs med ordentlige opskrifter og gode ukrukkede råd, som kun års erfaring giver. Maden er fantastisk med en blanding af de traditionelle retter tilsat et nyt århundrede med brug af årstidens grøntsager, og vil i øvrigt tiltale alle aldersgrupper, også de der er fra dengang grøntsager skulle være uden farve og konsistens. Jule- og nytårsmiddagen får særlig opmærksomhed, ligesom der er menuforslag til alle årstider, tjeklister mm. Det kan ikke gøres bedre!.

Efter indbyggerantal må vi procentuelt ligge meget højt hvad angår fantastiske nationale kogebogsskribenter og kogebøger. Denne hører til i toppen og er den 8. bog i rækken med titelbegyndelsen "Suveræne".

Det S & B kan, er de ikke ene om, men de har med deres kogebogsserier forstået - med stor personlighed - at præsentere lækker mad ukompliceret og med så stor pædagogisk tæft, at alle har turdet vove sig ud i deres madprojekter med et resultat der holdt 100%. Hermed opfordring til at tage suppe, steg og is til hjertet. Det er "fællesspisning for folket", og det gøres ikke dygtigere!.