Bøger / faglitteratur / biografier

Suzanne Brøgger : samtalememoirer


Beskrivelse


Suzanne Brøgger fortæller om arbejde og privatliv, sit syn på digtning og politik, feminisme og metafysik og på litteraturens plads i et stadig mere kulturfjendtligt samfund. For læsere med interesse for Brøgger, men også for krydsfeltet mellem kultur, litteratur og køn.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. juli 2020

af

af

Christian Hundebøl Høj

d. 23. juli 2020

Forfatteren Suzanne Brøgger fortæller om sit spændende og skandaleombruste liv i samtale med den norske kulturjournalist Alf van der Hagen. For læsere med interesse for Brøgger, men også for krydsfeltet mellem kultur, litteratur og køn.

Journalisten stiller Brøgger spørgsmål over 19 kronologiske kapitler, og starter med stof, som man allerede kender fra hendes egne værker, men som samtalerne bevæger sig op mod nutiden skildres helt nyt stof, samtidig med at bogen viser Brøgger fra sin essayistiske side og bringer hendes syn på alverdens emner som kultur, kønsroller, samfundsmæssige udviklinger mv. Her føjes flere lag til historien om Brøggers liv, end læsere før har haft adgang til. Udkom oprindeligt på norsk i slutningen af 2019.

Brøgger er en af de mest markante forfattere i moderne dansk litteratur, og samtidig en forfatter, der behandler og leger med et væld af autobiografisk indhold i sine værker. Alligevel formår den velforberedte van der Hagen at trække nye historier, nye vinkler ud af Brøgger, der lydigt - men også egenrådigt - svarer på de gode spørgsmål, sådan at læseren får sig et kig bag den komplekse facade, Brøgger har opbygget om sig selv gennem fiktionens slør.

Samtalebogen formidler Brøggers liv mere kronologisk end de autofiktive værker som Creme fraicheJaTransparenceKrukke, Ja og Transparence, og samtidig dækker bogen mere af Brøggers liv end både romanerne samt Louise Zeuthens fine biografi Krukke, 2014Samtalebogen formidler Brøggers liv mere kronologisk end de autofiktive værker som Creme fraiche, og Transparence, og samtidig dækker bogen mere af Brøggers liv end både romanerne samt Louise Zeuthens fine biografi Krukke, 2014Samtalebogen formidler Brøggers liv mere kronologisk end de autofiktive værker som Creme fraiche, Ja og , og samtidig dækker bogen mere af Brøggers liv end både romanerne samt Louise Zeuthens fine biografi Krukke, 2014Samtalebogen formidler Brøggers liv mere kronologisk end de autofiktive værker som Creme fraiche, Ja og Transparence, og samtidig dækker bogen mere af Brøggers liv end både romanerne samt Louise Zeuthens fine biografi , 2014.


litteratursiden.dk

d. 7. sep. 2020

af

af

Anny Skov Madsen

d. 7. sep. 2020

En fascinerende tidsrejse i Suzanne Brøggers liv og forfatterskab. Sløret bag myten løftes, og samtalebogen giver indsigt i sammenhængen mellem forfatterens liv og værk. I samtalebogen mellem Suzanne ...


Jyllands-posten

d. 17. sep. 2020

af

af

Katrine Sommer Boysen (f. 1980)

d. 17. sep. 2020


Kristeligt dagblad

d. 29. aug. 2020

af

af

Kathrine Maria Amann (f. 1987)

d. 29. aug. 2020