Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sværdets forbandelse


Beskrivelse


Fantasy. Anemone opdager et slot, hvor hun finder landets dronning og konge. En fjende har forrådt kongen, der ligger døende. Dronningen fortæller historien om landet, der nu er i sorg. Anemone opdager, at hun er kaldet til at hjælpe kongen med at finde landets krone, der kan vende rigets tilstand.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. juni 2011

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 20. juni 2011

Sværdets forbandelse er 4. bind af 8 planlagte i serien Elverdronningens børn. Bøgerne kan børn fra 9-11 år selv læse. Bogen egner sig til læsetræning og frilæsning.

Bogen kan pga. den korte intro læses uafhængigt af de foregående, men det er en fortløbende narrativ fortælling om en lille gruppe elvere og deres venner, der er på vej hjem men som gang på gang støder på forhindringer. Serien tilhører fantasy-genren, og har eventyrets komposition. Anemone opdager, mens resten af gruppen sover, et slot, hvor hun finder landets konge, der nu ligger døende. En fjende har forrådt kongen, idet han overbeviser ham om, at en ridder er forræder. Mens kongen støder et sværd i ryggen af ridderen, taget fjenden kongerigets magiske krone, der bringer landet og kongen lykke. Dronningen fortæller historien om landet, der nu er i sorg. Anemone opdager, at hun er kaldet til at hjælpe med at finde landets krone. Serien er illustreret af Jan Kjær og har mange farverige mangategninger sat ved teksten. Omslaget er spændende og vil tiltrække både drenge og piger. Bogen er inddelt i 10 kapitler, og slutningen lægger op til det 5. bind.

Bogen ligner i layout og handling seriens tidligere bind samt de 8 bøger i serien Elverdronningens riddere.

Spændende fortsættelse af serien. Bogen vil fange de mange fantasy-læsere på mellemtrinnet. Jeg venter med spænding på seriens øvrige bind.