Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sværdets mester. Bog 2 : Den udstødte prins


Beskrivelse


Fantasy. Prins Milo forsøger at skaffe de mange penge til troldmanden Agrim, men opdages i sin fars skatkammer og forvises fra slottet. Nu må han på egen hånd finde den mystiske troldmand og skaffe de mange penge for at redde sin brors sjæl.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. jan. 2012

af

af

Martin W Hansen

d. 9. jan. 2012

Henvender sig til de 7-12-årige fantasy-læsere der har brug for en let tekst og flotte billeder til at støtte op om læsningen.

Forfatteren er godt kendt på børnebiblioteket, hvor hun også har et par titler indenfor genren bag sig. Her prøver hun kræfter med den let-læste fantasy, og det går rigtigt fint. Det er et par virkeligt flotte bøger, om den unge prins Milo, der får skyld for sin ældre brors død i en tvekamp. Broderen bliver slået af et forbandet sværd der tager hans sjæl, og Milo påtager sig opgaven, at finde Troldmanden Agrim, som skulle kunne smede sværdet om og redde alle sjælene i det. Men noget tyder på, at det bliver en lang og hård tur, for den unge Milo har endnu meget at lære om at være helt. Bogen er illustreret af Niels Bach, der især har illustreret rigtig mange af Jørn Jensen bøger, og det er utroligt dygtigt gjort. Alle sider i bogen er fuldsides illustrationer, og den lækre produktion skal nok begejstre målgruppen. Sproget er let at læse, og bagsideteksten formidler indholdet godt.

Ligner meget populære serier som Josefine Ottesens Drageherren og Benni Bødkers Kimura.

Det er en rigtig fin start på en ny, letlæst fantasy-serie, der især udmærker sig ved en særdeles flot produktion og meget flotte illustrationer.