Bøger / faglitteratur / erindringer

Svært barn har mange navne


Beskrivelse


Camilla Louise Johnsons (f. 1975) personlige beretning om sin opvækst, der præges af religiøsitet, bl.a. om hvordan hun som fireårig kommer i pleje hos en stærk religiøs familie, som ung går ind i Faderhuset, og om hvordan hun til sidst bryder med sin religiøse baggrund.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2015

af

af

Sanne Caft

d. 16. okt. 2015

Personlig beretning om en opvækst præget af stærk religiøsitet. Bogen tager os med bag facaden på Faderhuset i denne hjertegribende historie om svigt og magt. For dem, der kan lide "Virkelighedens Verden" og stærke biografier.

Bogen beskriver en opvækst og liv i en religiøs sekt. Her Faderhuset, kendt fra balladen omkring Ungdomshuset i København. Forfatteren vokser op i pleje i et stærkt religiøst frikirkemiljø med en psykisk syg mor. Hun misbruges af en plejebror og ender efter en rodløs teenageperiode i ledelsesgruppen af Faderhuset. I et dramatisk opgør, bryder hun med sin religiøse baggrund og lever nu af at holde foredrag om hjernevask, magt og frihed. Forsiden minder om Jens Blendstrups Gud taler ud med håndskrevet titel og et letgenkendeligt motiv - her en alvorsfuld lille pige.

Svigt, overgreb og hjernevask er ikke muntre emner, og det er denne selvbiografiske historie heller ikke, men forfatteren formår at give et godt indblik i livet i et kristent frikirkeligt miljø. Godt formidlende for- og bagside. En meget personlig, meget inderlig og sine steder grænseoverskridende fortælling.

Bogen kan sammenlignes med Ondskab af Sophia Evensen, Ruth Evensens biologiske datter.


Weekendavisen

d. 16. okt. 2015

af

af

Kristian Ditlev Jensen

d. 16. okt. 2015