Bøger / skønlitteratur / roman

Svalerne i Kabul


Beskrivelse


I Afghanistan hersker Taliban. Den moderne kvinde Zunaira dødsdømmes og fængsles. Fangevogteren Atiq forelsker sig i hende og forsøger at forhindre det uundgåelige.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2009

af

af

Sanne Caft

d. 24. apr. 2009

Denne lille roman er stor i sit emne. Forfatteren skriver om et sønderbombet og talebandomineret Afghanistan omkring årtusindskiftet. Dens rystende emne og uafvendelighed gør den til en læseoplevelse for læsere, der interesserer sig for mellemøsten, religion, ekstremisme og menneskeskildringer.

Yasmina Khadra er pseudonym for den algirisk fødte og fransk bosatte forfatter Mohammed Moulessehoul. Dette er hans tredje roman på dansk. Han beskriver en kærlighedshistorie mellem den moderne kvinde Zunaira, der under talebans styre dødsdømmes og fængsles. Her forelsker fangevogteren Atiq sig i hende og forsøger at forhindre det uundgåelige. I et poetisk og fængslende sprog beskriver Khadra kærligheden i en kultur af burkaer, offentlige henrettelser og angst og giver et facetteret billede af en fremmedartet verden. På forsiden ses en fuldt tilhyllet kvinde på en blå baggrund, mens bagsideteksten tydeliggør handling og fokus.

Khadra har tidligere fået udgivet Attentatet, 2006 og Sirenerne i Bagdad, 2008. Dette er tredje selvstændige bind i trilogien om mellemøsten.

Læsere af Khaled Hosseini og Al Aswany kan stå på her. Første (og sidst oversatte) bind i mellemøsttrilogien fra en af nordafrikas bedste forfattere om en kærlighedshistorie mellem en dødsdømt kvinde og hendes fangevogter i et talebanstyret Afghanistan. Samme sprog og emnekreds som forfatterens to øvrige oversatte bind. Tankevækkende og læsværdig. Stor i emne og udsyn, lille i omfang.


litteratursiden.dk

d. 12. maj 2009

af

af

Jette Holst

d. 12. maj 2009

Atiq Shaukat er fangevogter i Kabul. Et hverv han udfører med stigende lede og undren. Hans hustru er meget syg, og ofte ligger hun i sengen hele dagen. En dag betror han sig til en gammel ven, som sl...


litteratursiden.dk

d. 25. maj 2009

af

af

Rikke Bødker

d. 25. maj 2009

Menneskelig glæde, frihed og kærlighed findes ikke her. Bag lukkede døre er vilkårene også dårlige, for her vogtes man af andre. Vanviddet trænger sig på. Romanen foregår i et krigshærget Afghanistan ...


Jyllands-posten

d. 23. juni 2009

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 23. juni 2009


Information

d. 17. juni 2009

af

af

Helle Juhl Lassen

d. 17. juni 2009


Kristeligt dagblad

d. 16. maj 2009

af

af

Dorte Remar

d. 16. maj 2009


Kristeligt dagblad

d. 6. juni 2009

af

af

Dorte Remar

d. 6. juni 2009