Bøger / faglitteratur / håndbøger

Svampe - du kan spise


Beskrivelse


Om de bedste danske spisesvampe med præsentation af 40 letgenkendelige svampegrupper, med fotos og artsportrætter. Med tips til indsamling og tilberedning.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. aug. 2014

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 6. aug. 2014

Forfatteren henvender denne bog til folk, som uden de store forkundskaber ønsker at begynde at samle svampe, men den vil interessere en mindre gruppe, som har en mere generel interesse for svampe.

Jens H. Petersen, der har mange års erfaring i svampesamling og tilberedning, øser her ud af sin store viden. Bogen præsenterer alle de vigtigste danske spisesvampe med forvekslingsmuligheder, men inden den kommer til det, er der en lang indledning med information om svampe i almindelighed og om deres voksesteder samt om indsamling, behandling og tilberedning af dem i særdeleshed. Bogen er grundig og udstyret med en overdådighed af flotte farvefotografier af svampe både levende på findestedet og opskårne eller på anden måde dissekerede. Selve bestemmelsesdelen er opdelt i en lille snes grupper med lamelsvampene opdelt efter sporefarve. Petersens viden om og engagement i svampe er åbenlyst, men bogens overdådige billedside tynger overskueligheden, og det er ind i mellem vanskeligt at finde systematikken.

Der er et væld af forskellige bøger om spisesvampe. De fleste har nogle år på bagen. Klassikeren er ægteparret Langes Gode spisesvampe, der stadig står sig godt hvad angår opbygning og overskuelighed, men som ikke kan måle sig med denne, hvad illustrationerne angår.

Ny, flot illustreret svampebog som henvender sig til begyndere med en særlig interesse for emnet.


Flora og fauna

Årg. 121, h. 1/2 (2015)

af

af

Eigil Holm

Årg. 121, h. 1/2 (2015)


Svampe

2015, nr. 71

af

af

Kirsten Bjørnsson

2015, nr. 71