Bøger / faglitteratur / håndbøger

Svampe i skov og mark


Beskrivelse


Præsentation af omkring 50 spiselige svampe, som man kan plukke i Danmark. Teksten beskriver de enkelte svampes særlige kendetegn og voksesteder. Svampebeskrivelserne er ledsaget af naturtro tegninger, der fremhæver de enkelte svampes særlige træk, så de nemt kan artsbestemmes.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. maj 2020

af

af

Martin Jørgensen

d. 14. maj 2020

En lille guide til 50 spiselige svampe du kan finde i naturen. For alle med lyst til at dykke ned i svampeplukning.

Der indledes med en gennemgang af svampens opbygning og grupper. Her forklares detaljer som slægter og former, som man skal bruge til videre identifikation. Der er også en kort indgang til plukning og konservering samt forholdsregler ved giftige svampe. Bogens hovedkapitel med svampearter delt ind i otte grupper som fx kantareller, pigsvampe og rørhatte. Der er to svampearter pr. opslag, og her beskrives en række karakteristika som udseende, størrelse, levested, duft og smag. At kunne genkende svampene er alfa og omega, og tegnede illustrationer ledsager beskrivelserne. Hver svamp har en farvekode, der definerer om den er spiselig, skal tilberedes, uspiselig eller giftig. Der afsluttes med tips til plukning og brug. Bogen er oversat fra norsk, og bag den står Anna-Elise Torkelsen, lederen af Norges sopp- og nyttevækstforbund, og Hermod Karlsen, som har illustreret.

En handy, lille guide med spiralryg og plastede sider, der er lige til at putte i rygsækken på vej i skoven. Teksten er ret sparsom, men de flotte, tegnede illustrationer hjælper godt på vej. Enkelte tegninger har fx profilsnit eller andre detaljer, hvor det er vigtigt.

Den populære Politikens svampebog er noget mere omfangsrig, men også knap så handy.