Bøger / faglitteratur / håndbøger

Svampe


Beskrivelse


Grundlæggende oplysninger om svampes voksesteder, indsamling og tilberedning og om mulige forgiftningssymptomer. Over 600 svampeportrætter, ledsaget af detaljerede fotos, beskrivelser og artskendetegn.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. mar. 2015

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 24. mar. 2015

Grundig og illustreret rundtur i svampenes mangfoldige verden. Egner sig til naturinteresserede og fritidsmykologer.

Forfatterne bag denne bog er tyskerne Till R. Lohmeyer som er svampeekspert/mykolog og biologen og naturvejlederen Künele. Begge er autoriteter inden for svampe, og har en række svampebøger bag sig. Bogen er oversat fra tysk og indeholder en gennemgang af cirka 600 svampearter. Arterne er delt op i deres biologiske klasser og de enkelte arter er alle beskrevet med foto, generel beskrivelse, karakteristika, levevis, forvekslingsmuligheder og om de er spiselige eller giftige. Beskrivelserne dækker de væsentligste og rummer 2-3 arter pr. side. I bogen findes også en indføring til bestemmelse af svampe og appendix med henvisning til videre læsning.

Bogen er oversat fra tysk, hvilket skinner igennem et par steder, men stadig absolut brugbar. Enkelte fotos af svampe gør artsbestemmelse udfordrende, men mulig. Eneste egentlige anke er den temmelig lille skriftstørrelse, bogen er sat med, der vil medføre at man pakker læsebrillerne sammen med bogen. Bogen har en handy lille størrelse, der passer fint i turrygsækken. Niveauet er over begynderstadiet, uden det bliver for videnskabeligt.

Danmarks svampe er en af de mest grundige danske svampebøger, og er mere dækkende men også mere uhandy.