Bøger / skønlitteratur / roman

Svare enhver sit


Beskrivelse


En fortælling om almuens liv i 1800-tallet, som byder på børnefødsler, sygdomme og død både i egen familie, slægten og landsbyen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. aug. 2012

af

af

Stine Grabas

d. 17. aug. 2012

Til læsere af historiske romaner eller af slægtsromaner fra 1800-tallet, hvor man følger bondens levevis. Forsiden appellerer fint til denne målgruppe og henvender sig nok især til den ældre del af befolkningen eller til "Biblioteket-kommer-lånere".

Vi følger Marie og Jens som hovedpersoner i denne historiske roman om 1800-tallets bondesamfund. Bogen starter i 1830 og slutter i 1887, så vi kommer igennem den økonomiske, sociale, kulturelle, folkelige og religiøse udvikling og ej at forglemme 2 krige. Der er medgang og modgang i datidens jyske bondesamfund og man bliver bekendt med de mange forskelligartede eksistenser og skæbner. Ove Madsen har bl.a. tidligere udgivet Bønder - en truet art og er timelærer på Grindsted Landbrugsskole. Bogen er bygget på virkelige personer og hændelser, og derfor virker bogen troværdig. Sproget er nemt at gå til, og der er ikke flere personer at holde styr på, end man lige kan klare det.

Af nyudgivne bøger, er det oplagt at henvise til serien Helvig af Østergaard, som ligeledes handler om bondelivet i 1800-tallet eller lige så aktuelle John Nehm. Gudrun Gregersen, Karen Aabye og Jeppe Aakjær er alle forfattere i samme genre, men dog med lidt flere år på bagen.

En udmærket bog om 1800-tallets bondesamfund, som nok især henvender sig til de ældre læsere.