Bøger / faglitteratur til børn

Svend Brinkmann fortæller om livet, døden og jagten på sandheden : en bog om filosofi for børn


Beskrivelse


Illustreret bog om filosofiens historie med en gennemgang af de største filosoffer fra de gamle grækere til nyere tids store filosoffer. Fra 10 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. dec. 2021

af

af

Stine Veisegaard

d. 17. dec. 2021

Illustreret bog om filosofiens historie med en gennemgang af de største filosoffer fra de gamle grækere til nyere tids store filosoffer. Fra 10 år.

Forfatter Svend Brinkmann har i serien "Er du rigtig klog?" udgivet en bog om filosofiens historie for børn. Bogen indledes med et afsnit om, hvad filosofi er, hvad det vil sige at være et menneske, og hvorfor det er så vigtigt at stille spørgsmål. Dernæst præsenterer bogen 11 filosoffer i kronologisk rækkefølge: Sokrates, Platon, Aristoteles, Seneca, Descartes, Kant, Kierkegaard, Nietzsche, Wittgenstein, Sartre og Beauvoir. Bogen er fyldt med farvede illustrationer, faktabokse og talebobler. I serien "Er du rigtig klog?" er også udkommet Anja C. Andersen fortæller om big bang, rummissioner og liv på Mars : en bog om universet for børn og i 2022 udkommer en bog skrevet af Eske Willerslev.

Flot faktabog, der giver en glimrende introduktion til emnet filosofi og til de største filosoffer. De farvestrålende tegninger og den lettilgængelige tekst gør emnet underholdende. Bogen vil egne sig til både opgavebrug i skolen og til underholdende bladre-bog.

Der er ikke nyere bøger om emnet filosofi, der behandler det så bredt. Eksempler på nyere bøger er Hvad tænker du om skønhed og kunst?Hovedbrud om emnet filosofi og kunst og Hovedbrud : naturvidenskab og filosofi om filosofi og naturvidenskabDer er ikke nyere bøger om emnet filosofi, der behandler det så bredt. Eksempler på nyere bøger er Hvad tænker du om skønhed og kunst? om emnet filosofi og kunst og : naturvidenskab og filosofi om filosofi og naturvidenskab.