Bøger / faglitteratur til børn

Sverige


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. juni 2018

af

af

Boy Olesen

d. 28. juni 2018

Farvestrålende og flotte er disse to bøger, der fortæller om vore to nabolande Norge og Sverige. Bøgerne henvender sig fortrinsvis til børn i 7-9 års alderen og kan benyttes til såvel lystlæsning som til emne- og projektarbejde.

Bogen om Norge fortæller om de store byer bl.a. Oslo og om landets store olierigdomme. Norge præsenteres som et land i Skandinavien og i Norden. Andre emner der omtales: at stå på ski, hvaler, Nordlys, de norske fjelde og vikingerne i Norge. Bogen om Sverige fortæller om de store svenske skove og derudover om elge, Astrid Lindgren, Zlatan, Stockholm og Lapland. Bøgerne indeholder også faktabokse, er illustreret med farvefotos og afsluttes med en faktaside om landet.

De to bøger er meget flotte med lækre store farvefotos og med et bogudstyr af en rigtig god kvalitet. Layoutet er godt og gør at bøgerne virker meget levende og interessante. Teksterne er formuleret i enkle sætninger uden brug af for svære ord. Bøgerne har mange forskelligartede informationer på den begrænsede plads, fx med sammenligningen af det svenske og danske sprog og præsentationen af de tre kendte ting fra Sverige, knækbrød, Volvo og Ikea.

Bøgerne kan sammenlignes med Grønland (ill. Eva Wulff).