Bøger / skønlitteratur / roman

Svigt


Beskrivelse


Krimi fra Grant County i Georgia, USA hvor læge og retsmediciner Sara Linton og politichefen Jeffrey Tolliver skal opklare baggrunden for dramatiske hændelser og seksuelle overgreb med nogle af byens teenagere som ofre. Det lille lokalsamfund lukker sig om sig selv, og det bliver en både barsk og hård sag at opklare.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2012

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 27. sep. 2012

Karin Slaughters faste og voksende læserskare er den oplagte og primære målgruppe, der også udgøres af andre med hang til effektive og rå krimiplots samt intens spænding.

Hverken forfatter, genre eller stil kræver særlig introduktion. Hovedpersonerne læge og retsmediciner Sara Linton og politichefen Jeffrey Tolliver er kendte fra flere af Slaughters bøger og denne gang er det igen en dramatisk sag, som forstyrrer freden i den lille by Heartsdale i Grant County, Georgia, USA. Teenageren Jenny Weaver truer en jævnaldrende ung fyr med en pistol og tvinger nærmest Tolliver til at skyde sig. Det bliver svært at afdække, hvad der ligger bag, for ingen af de involveredes venner vil fortælle noget. Sagen udvikler sig voldsomt med baggrund i seksuelle overgreb og massiv u- og mellemmenneskelig ondskab - alt fortalt effektfuldt og hårdkogt.

James Patterson og Harlan Coben er stadig relevante sammenligninger på linje med Slaughter og med James Lee Burke højere i hierarkiet. Slaughters bøger kan godt læses uafhængigt, men fuldt udbytte af bl.a. hovedpersonernens udvikling og indbyrdes relationer fås kun, når de læses i rækkefølge. Bogen indgår i den ene af de 3 serier, Netpunkt beskriver, men i bogen har forlaget en anden seriebeskrivelse, mens Slaughter selv har en helt tredje opdeling i 2 serier.

Igen en effektivt underholdende og hårdkogt krimithriller fra Karin Slaughters hånd og fra Grant County - for alle underholdningslystne og spændingshungrende.