Bøger / faglitteratur til børn

Svin


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. juli 2016

af

af

Inge Lykke

d. 21. juli 2016

Der findes vildsvin, vortesvin og tamsvin, ja der findes over tyve forskellige slags svin. Vidste du, at alle svin kan lugte op til 2000 gange bedre end et menneske? Alle svin kan svømme, og de elsker at rulle sig i mudder. Til børn fra 8-10 år.

Der fortælles om mange forskellige slags svin. Der er lidt om tamme grises liv på gårde, det afrikanske vortesvin og penselsoen, som føder små stribede unger. Soen laver gryntelyde til pattegrisene, så de ved hvornår de kan drikke, og nogle grise lærer at snuse efter trøfler. Svin kan vise med deres hår, hvordan de har det, og vildsvineornen laver mærker i træer med sine stødtænder for at vise, hvor den bor. Teksten er stor og åben. Den er sat ind på siderne i små vers. På alle dobbeltopslag er der et stort farvefotografi på den ene side og små tegnede billeder på den anden.

Layoutet og illustrationerne er som altid i denne serie i top. I teksten springes der en del frem og tilbage mellem de forskellige slags svin, hvilket kan virke forvirrende. Men det er nok fordi, der fokuseres på de egenskaber svinene har til fælles og ikke på beskrivelse af en enkelt art.

Der findes i forvejen GrisenGriseGris fra 2015. I serien "Første Fakta" findes Grise fra 2001, og for den yngste del af målgruppen er der Gris fra 2014 i Flachs' serie "Husdyr"Der findes i forvejen n fra 2015. I serien "Første Fakta" findes fra 2001, og for den yngste del af målgruppen er der Gris fra 2014 i Flachs' serie "Husdyr"Der findes i forvejen en fra 2015. I serien "Første Fakta" findes e fra 2001, og for den yngste del af målgruppen er der fra 2014 i Flachs' serie "Husdyr".