Bøger / skønlitteratur / roman

Svømmeprøven


Beskrivelse


I romantiske, lidt forsømte omgivelser, lærer hovedpersonerne, at man nogle gange må tabe ansigt, for at finde sig selv og man ofte først kan lære at bunde, når man er ude på rigtigt dybt vand. Først da lærer de rigtigt, at leve det liv, de drømmer om at leve.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. apr. 2012

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 13. apr. 2012

Svømmeprøven er en hurtigt læst bog, hvor karaktererne går grueligt meget igennem på små 2 uger, men alle kommer afklarede ud på den anden side og alle deres problemer er løst.

Kunstnerparret Maja og Pelle bor alene på øen Hjortholm, i et lyserødt 1700-tals slot, fuldt af gamle malerier, ting og pudrede parykker. Pelle er 30 år ældre end sin kone og en meget karismatisk og succesfuld kunstner, der arbejder på et stort prestigefyldt bestillingsarbejde. Maja er deprimeret og gået i stå og ligger det meste af tiden og dovner i sit atelier. Hun orker dårligt at rede sit hår og går altid rundt i sin mands alt for store tøj. En dag beslutter hun sig for at begynde en svømmeskole for voksne. Hun får renset poolen, hyret en kok og annonceret. 3 elever melder sig, og intet bliver herefter det samme. Pelle bliver gjort til hanrej, Maja finder meningen med sit (kunstner)liv, og eleverne bliver forløst for deres traumer. En svensk atypisk chick-lit roman for læsere, der gerne bærer over med nogle usandsynligheder, for en happy endings skyld. Som interesserer sig for bearbejdelse af psykologiske traumer, sat i romantiske rammer, hos privilegerede kunstnere og tilsat erotik, champagne og dekadent kostumebal.

Kan læses på linje med andre chick-lit romaner, fx bøger af Kajsa Ingemarsson.

En roman, der tager mange svære temaer op, men som også viser, at problemer er til at konfrontere og løse. Og hvis man virkelig skal lære at bunde, må man nogle gange ud på rigtigt dybt vand. Flot forside.


litteratursiden.dk

d. 29. maj 2012

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 29. maj 2012

Varm, morsom og underholdende roman om hvad der kan ske, når man vover at se sig selv i øjnene. Måske en lille powernap inden teen? Det er jo kun et par timer siden, hun vågnede, men hvad gør det, hvi...