Bøger / skønlitteratur / roman

Svømmeren : spændingsroman


Beskrivelse


Den svenske EU-jurist Klara Walldéen bliver opsøgt af en ekskæreste, der bliver forfulgt og er uskyldigt anklaget for forbindelse til terrorisme og mord. Hun beslutter sig for at hjælpe ham og snart er de begge udsat for en menneskejagt igennem dele af Europa.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. mar. 2014

af

af

Michael Olsen

d. 11. mar. 2014

Romanen er for alle, der kan lide gode spændingsromaner med en del action. Da forfatteren debuterer med denne spændingsroman, kan det godt være, den skal hjælpes lidt på vej formidlingsmæssigt.

Wow for en spændingsroman, og så er Svømmeren endda den svenske forfatters debutroman. Ifølge bogens inderflap, er bogen under udgivelse i USA og en række andre lande også, og man forstår det godt, for bogen er virkelig god. Historien følger to personer: En navnløs CIA-agent, der har fået nok af det mere og mere voldsomme spil i marken, samt den svenske jurist Klara Walldéen, der arbejder i EU i Bruxelles. Hun bliver opsøgt af en tidligere kæreste, der uskyldigt er blevet anklaget for at stå i ledtog med terrorister og bliver forsøgt myrdet af ukendte gerningsmænd. Klara beslutter sig for at hjælpe ham, og pludselig er de begge jaget vildt rundt i Europa med kun et spinkelt håb om at klare sig igennem i live. Svømmeren er første bind i en planlagt serie om Klara Walldéen, og jeg venter utålmodigt på næste bind.

Hvis jeg skal sammenligne Svømmeren med noget, så må det blive en blanding af Robert Ludlums bøger om agenten Jason Bourne og Stieg Larssons Millenium-trilogi.

En virkelig god spændingsroman af svenske Joakim Zander, der hermed brager ind på scenen for spændingslitteratur. Historien er velskrevet med interessante personer og er ret spændende. Den får de varmeste anbefalinger herfra.


litteratursiden.dk

d. 3. apr. 2014

af

af

Arne Larsen

d. 3. apr. 2014

Svenskerne har gjort det igen! Vildt spændende og vedkommende thriller med internationale overtoner. Mahmoud Shammosh, en ung svensk-libanesisk forsker, er i gang med at skrive sin ph.d.-afhandling om...


Politiken

d. 30. mar. 2014

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 30. mar. 2014