Bøger / faglitteratur til børn

Svømning


Beskrivelse


Trin for trin guide til svømning. Hvordan man forbedrer sine svømmetag i rygcrawl, crawl, brystsvømning eller butterfly, beskrives detaljeret i tekst og billeder. Med indføring i hvordan det foregår til svømmestævner.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juli 2011

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 4. juli 2011

Bogen henvender sig til sportsinteresserede børn fra 11 år. Den kan anvendes til fritidslæsning eller til læsekursus i faglig læsning.

Svømning kommer i serien God til sport - en ny serie af oversatte sportsbøger. Bogen fremstår meget international. Forlaget har sat et par faktabokse ind med dansk islæt omhandlende ældre danske svømmere, der tog medaljer - personer børn i dag aldrig har hørt om. Bogen giver i tekst og billeder en trin-for-trin guide til de vigtigste teknikker indenfor svømmearterne: crawl, bryst, ryg, butterfly og medley. Der bliver vist og fortalt om svømmestævner, banelængder, træning og udstyr. Herefter følger afsnit om start og generelle teknikker. Hver svømmedisciplin har fået to opslag. Bogen er for interesserede svømmere, der måske allerede er i gang på et svømmehold. Det er ikke muligt at læse sig til at kunne svømme, men man kan i denne bog måske få et par fif til, hvordan man teknisk kommer videre. Bogen indeholder indholdsfortegnelse, ordliste, stikordsregister samt liste over andre materialer og links til emnet.

Der findes ingen nyere fagbøger om svømning for aldersgruppen fra 11 år - Mona går til svømning er fra 2001.

Bogen fremtræder international og farverig med de mange fotos, der underbygger brødteksten og de mange tilhørende billedtekster og faktabokse. Fagbogen kan indgå i sæt med andre fagbøger til læsetræning. Den henvender sig desuden til særligt interesserede evt. konkurrencesvømmere.