Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Svovlild


Beskrivelse


Der udbryder krig i Drageriget. Den røde drage Nauser spreder død og ødelæggelse, og nu er det op til de hvide dragers anfører, Esmeree, at kæmpe for rigets overlevelse.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. jan. 2013

af

af

Merete Trap

d. 22. jan. 2013

Fantasy-roman om drager der henvender sig til de ældste unge og voksne pga. den voldsomme handling. Forsiden med en mørk, ildsprudende drage vil tiltale yndere af genren.

I Drageriget har fire drageracer levet side om side, da der er indgået en pagt om fred. Men idyllen brydes, da den røde drage Nauser kommer til magten i sin del af riget. Han ønsker kun krig og ødelæggelse. Han går i krig mod de fredselskende hvide drager, som lever i harmoni og rigdom i den vestlige del af riget. Snart har krigen kostet ufattelige ofre, det smukke rige er forvandlet til en stinkende pøl af insekter og ondskab, og de hvide drager er tvunget i knæ. Men den hvide hundrage Esmeree kæmper for sine afdøde familiemedlemmer, og det skal vise sig, at hendes magt er større, end hun selv troede muligt. Dette er en voldsom og spændende fantasyroman, som ikke er for sarte sjæle. Mødre ser fx deres unger blive brutalt dræbt og ikke ret meget ender lykkeligt. Slutningen åbner op for en mulig fortsættelse. Sproget er godt og historien fænger. Forfatteren har tidligere udgivet fx Smukke Anna, 2011.

Forfatteren virker inspireret af det klassiske fantasy-univers, hvor der udspiller sig voldsomme kampe mellem de gode og de onde, som man fx kender fra Tolkiens romaner.

En voldsom og spændende fantasyroman om drabelige kampe mellem gode og onde drager, for de ældste unge og voksne.


Weekendavisen

d. 22. feb. 2013

af

af

Emil Blichfeldt

d. 22. feb. 2013


Himmelskibet

Nr. 36 (2013)

af

af

Thomas Winther

Nr. 36 (2013)