Bøger / skønlitteratur / roman

Swan Peak


Beskrivelse


Krimi. Dave Robicheaux er sammen med sin kone og sin gamle makker Cletus på besøg hos en gammel ven i Montanas bjerge. De inddrages i opklaringen af mordet på to collegestuderende, og det bliver en sort historie om mange skæve eksistenser.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. jan. 2010

af

af

Beth Høst

d. 19. jan. 2010

Godt nyt til læsere af gedigne spændingsromaner og i særdeleshed til Burkes store fanskare.

Dave Robicheaux, som vi har lært at kende i Burkes sydstatsromaner, er på fisketur i Montanas smukke bjergegne. Den sociale opløsning i New Orleans efter orkanen Katrina, kampen mod korruption og først og fremmest mod et udueligt samfundssystem har tæret på kræfterne, og nu er han sammen med sin kone og sin gamle makker, Cletus, på besøg hos en ven på en ranch i Montana. Her møder de dog ikke fred og ro, men bliver i stedet inddraget i opklaringen af et mord på på to collegestuderende. Vi oplever som altid i Burkes bøger nuancerede og velunderbyggede sociale skildringer, menneskenes iboende ondskab og måske bare umenneskelighed beskrives mere troværdigt end nogen lærebog i psykologi. Her skildres rigtig megen gru og udslettelse, men det er naturligvis også en solid og spændende historie, hvor vi foruden to brødre, der har tjent oliemillioner også møder en sadistisk fangevogter, småludere, en svindelagtig prædikant og andre skikkelser i samfundets grænseegne. Allesammen beskrevet levende og nærværende.

Historien opleves som kulsort i sit menneskesyn, og den har iøvrigt sammenhæng med Black cherry blues, 1991, hvor en gangster, som Cletus arbejdede for, angiveligt døde i en flystyrt.

Som vanligt synes Burkes poetiske skrivemåde ikke at passe til genren, men den fungerer fantastisk.


Politiken

d. 6. feb. 2010

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 6. feb. 2010


Jyllands-posten

d. 2. feb. 2010

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 2. feb. 2010


Kristeligt dagblad

d. 12. juni 2010

af

af

Mie Petersen

d. 12. juni 2010


Børsen

d. 1. feb. 2010

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 1. feb. 2010