Bøger / faglitteratur / snitmønstre

Sy børnetøj


Beskrivelse


Inspiration til redesign af voksentøj så det passer ungerne. 40 opskrifter på børnetøj i str. 0-6 år og bl.a. sengetøj, bamser, tasker, vanter og suttesnore.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2016

af

af

Henriette Elkjær Smedebøl

d. 21. apr. 2016

Inspiration til redesign af voksentøj så det passer ungerne. For begyndere og mere øvede.

Starter med afsnit om glæderne ved genbrug og ved at sy til sine børn. Så en række råd om at vælge stof og om de fælder man kan falde i. Herefter 40 opskrifter på børnetøj i størrelse 0-6 år og diverse tilbehør som rygsæk, tæppe og suttekæde. Bogen slutter med en omfattende syskole og korte afsnit om applikation og stoftryk. Bogen er i kvadratisk hardback og har børn på både for- og bagside. Den norske forfatter har skrevet flere bøger om kreative projekter hvoraf én er oversat til dansk.

Bogen har en tiltalende forside og et solidt indhold. Her er masser af inspiration og tips. Syprocessen er beskrevet detaljeret og alle opskrifter har stemningsfulde billeder af færdigt resultat og glade børn. Der er feel-good til op over begge ører, da der også er hyggelige historier om hvordan gammelt tøj fik nyt liv - fx hvordan Mikkels fløjlsbukser, som gik af mode endte som overalls til sønnen. Nogle af opskrifterne er ret nemme - fx natkjolen som klippes direkte af et foldet lagen og skal syes minimalt.

Fra 2015 findes Redesign kids som også handler om at omdanne voksentøj til børnetøj. Bøgerne er lige omfattende, men jeg finder denne bogs opskrifter pænere og syvejledningerne er mere omfattende.